IntroDus, onboarding, preboarding, platform

Fejlansættelser kan nemt koste en halv million: Startup vil spare dig de penge

En fejlansættelse kan nemt løbe op i mellem 300.000 og 500.000 tusind. Det er mange penge for enhver virksomhed, og derfor er det vigtigt både at have styr på faglighed, personlighed og god onboarding.

Det kan let tage måneder at finde den rette medarbejde – og måneder at få dem kørt ind i virksomheden. Mislykkes det, kan det koste knaster. Rigtig mange knaster. Ifølge en undersøgelse fra Syddansk Universitet kan en fejlansættelse koste mellem 200.000 og 300.000 kroner, og sker det på funktionærniveau kan det løbe helt op i en halv million ifølge en undersøgelse foretaget af Randstad i 2015.

Og det er ikke kun selve fejlansættelsen, der koster. Det kan også påvirke resten af arbejdspladsen ligesom det koster ressourcer at få den nye medarbejder gennem træning, introduktion og overdragelse. Her vil startuppet IntroDus gøre en forskel.

Vil mindske følelsen af at være den nye i klassen

IntroDus er en preboarding platform, som vil nedsætte omkostningerne ved on- og preboarding og få den nye medarbejder effektivt velintegreret i virksomheden. Virksomheden er vokset fra to til ni medarbejdere på under ti måneder, har haft 1500 nye medarbejdere gennem platformen og modtog i foråret en investering på én million for fem procent af virksomheden.

“Som nyansat mindskes følelsen af at være den nye dreng eller pige i klassen, fordi før du som nyansat overhovedet har dit første møde med din nye arbejdsplads, kender du til værdierne, regler, personalehåndbøger, hvor toilettet er, fået en præsentation af dine kollegaer og ved, hvad dine første opgaver bliver som ny i virksomheden. Du får introduktion til, hvordan alt det tekniske skal fungere og er hermed klar til at bistå din rolle som ressource for virksomheden,” siger Anders Thorup, CEO i IntroDus.

Udfordrer branchen med ny forretningsmodel

De vil udfordre den, ifølge dem, lidt for veletablerede SaaS-branche med en ny forretningsmodel, hvor virksomhederne først betaler, når der er skabt værdi.

“Når en branche kan tage flere penge for at få kunderne i gang med systemet, end de kan på at sælge systemet, er der gået noget galt. Jeg vil nødig bruge ordet “disrupte” en branche, men der florerer en form for magelighed, når det er forretningsmodellen. Det må og skal der ændres på,” siger Anders Thorup og fortsætter:

“Vi udfordrer platformsbranchen ved at lave et produkt, som kunderne først betaler for, når vi – og de – skaber værdi og begynder at pre- eller onboarde medarbejdere. De risikerer derfor ikke at købe endnu et system, som de ikke kommer i mål med. Vi ser, at selvom kalenderen dikterer 2017, at kunder investerer voldsomt meget tid og penge i at komme i gang med et system, samt efterfølgende at holde det i live. Det tjener kun én interesse – leverandørens, det vil vi gøre op med.”

Fokus er på kunderne

Alt hvad IntroDus tjener bliver derfor brugt på at forbedre produktet og gøre det nemmere for kunderne.

“Vi fokuserer meget på at gøre det, vi er gode til, så alt, der kommer ind, bliver brugt til at hente de rigtige kompetencer og udvikle vores preboarding og onboarding platform, så vores kunder altid har den absolut bedste løsning,” siger Anders Thorup og fortæller.

Platformen udbyder de derfor gratis til de første tre medarbejdere, så man kan teste systemet af. En af kunderne er House of Brands, som med en fejlrate på 75 procent var nysgerrig efter at ændre procedure.

“Vi brugte 6-12 måneder på at integrere medarbejderne i vores virksomhed. Med platformen fra IntroDus lykkes vi nu med at integrere fire ud af frem medarbejdere på én til to måneder. Vi har ramt langt bedre fra starten, og de nye medarbejdere kender opgaven, når de møder ind. Det har gavnet vores forretning, at vi ikke skal bruge for meget tid på oplæring,” siger Jesper Holm Hansen, medejer af House of Brands.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY