Officehub, kontorfællesskaber

Fem kontorfællesskaber til iværksættere på Sjælland

Der bliver flere og flere kontorfællesskaber at vælge mellem; grønne, bæredygtige, tech, sociale, internationale, hyggelige og strømlinede. Sammen med Officehub har vi udvalgte fem co-working spaces på Sjælland. 

Fremtidens kontorer er co-working spaces. Med fremkomsten af flere freelancere, små virksomheder og projekter tilbyder kontorfællesskaber et godt alternativ til det almindelige kontor, og flere og flere popper op i de store byer – og flere lejer sig ind.

Bare over de seneste to år er antallet af lejere i co-working spaces fordoblet, en tendens Deskmag ser fortsætte, med kun lidt lavere vækstrate. Og ifølge Small Business Labs vil antallet af co-working spaces stige fra lidt over 11.000 til 26.000 i 2020, og antallet af medlemmer fra lige under én million i 2016 til 3,8 millioner på globalt plan i 2020.

Men hvad kendetegner de forskellige kontorer? Hvor ligger priserne, og hvad passer bedst til dig og dit firma? Officehub er sat i verden for netop at matche co-working spaces med dine behov. I samarbejde med Officehub kommer her fem forslag til kontorfællesskaber til den sjællandske iværksætter.

1. Københavns hyggeligste kontorfællesskab

5te Sted er et co-working space i flere etager, hver etage med sit kendetegn; fra frokoststue til vægmalerier, faste pladser og flex – og plads til yoga på toppen. Fællesskabet er målrettet kreative virksomheder, grafikere og freelancere, som skal smide 1800 kroner og opefter for en plads i de gamle Wilhelm Hansens-bygninger nær Kongens Nytorv.

“5te Sted er klart et af mine yndlingssteder. De er en gruppe på omkring 30 mennesker, som hvert år tager på skitur sammen, og det beskriver ret godt stedet; her er hjemligt, hyggeligt, og folk kender hinanden. Det er ikke de helt unge virksomheder, der sidder her. De fleste er etablerede virkosmheder, freelancere og selvstændige i et stærkt netværk,” siger Jannis Littmann stifter af Officehub og tilføjer:

“Der er så meget liv og kærlighed i projektet fra stifterne. De er gode til at facilitere samspillet mellem netværk og at komme hinanden ved socialt, og når man som mig ikke laver andet end at besøge kontorer, kan man mærke, at her er der nogle mennesker, der er villige til at være en del af kulturen. De vil gerne stedet og hinanden.”

2. Co-working med 350 it-iværksættere

I Ballerup ligger The Camp, et samarbejde mellem Rainmaking Loft og Tryg. Her er plads til både iværksættere og corporates med visionen om mere innovation. Kontorerne er placeret midt i Trygs hovedkvarter med adgang til grønne områder, Trygs sportsforeninger, fitnessrum, in house frisør, massør og masser af mødelokaler. Et kontor koster fra 1850 kroner og henvender sig primært til it-iværksættere og udviklere.

“Når man ser på vores liste over, hvad man får med i kontorfællesskaberne, har the Camp den længste liste af alle steder, vi arbejder med. Her er så mange perks og til en helt fantastisk pris! I København kan man nemt komme til at betale 4000 kroner pr. person for eget lukket kontor, men hos the Camp, som ligger lidt uden for København, får du mere, end du kan drømme om,” siger Jannis Littmann og uddyber:

“Her er VR-lounge, 3D-printer, community manager og arkade maskiner. Her er så mange fede features, og jeg tror, det er vigtigt at byde sine medarbejdere nogle fede rammer. Men det kan være dyrt, og man skal også have fantasien til det. Men her får du netop det, og til en god pris. Stedet har en tech- og fremtidspris, og selvom det ligger i Ballerup, er det ved at være godt fyldt op.”

3. Kontor midt på Refshaleøren med havudsigt

Placeret på Refshaleøen ligger Nordic Bizz. Måske har du gået en tur forbi Restaurant Aamann’s før, i så fald ved du, hvor kontorfællesskabet beboere spiser frokost. Beboerne sidder på flyverpladser, faste skriveborde eller på egne kontorer til priser der strækker sig fra 1.195 til 11.195 kroner.

“Der er flere grunde til, at Nordic Bizz skal med på vores liste. Den første er lokationen. Refshaleøen ligger virkelig fedt, hvis man vil have et kontor med udsigt til vand, og muligheden for at gå ned til vandet på få minutter. Skal man have det i Indre By er det dyrt, og det er da federe at have udsigt til Marmorkirken end at sidde på den side og kigge over på industrien,” siger Jannis Littmann og tilføjer:

“Det andet er, at det er nogle virkelig gode lokaler, og dem, som driver det, er indretningsarkitekter og har en god fornemmelse for rum. For det tredje er der prikken over i’et; den tilknyttede kantine, som er super flot og laver fantastisk mad. For mindre virksomheder kan det være vigtigt, at når man har møder eller besøg, kan man tage sine gæster med ned i nogle fede rammer. Derudover er det også konferencelokaler med udsigt, som lejerne billigt kan få adgang til.”

4. Serviceret kontorhotel i Valby

Hos Officehotel i Valby er alt inklusiv; bemandet reception, fællesområder med friske aviser, mødelokaler, konferencerum, café og adgang til både store og små kontorer. Stedet ligger ikke langt fra Ny Ellebjergstation og Valby Station og med priser fra 1.600 til 10.000 for en plads i det 6000 kvm store hus er der lidt for enhver.

“Valby er et område, som bliver mere og mere hipt; det er tæt på byen, nemt at komme til med offentlig transport og bil, så er her en masse gamle, fede industribygninger. De har været lidt overset, men deres flair bliver opdaget nu af eksempel Bjarke Ingels Group og kontorfællesskaber som Officehotel,” siger Jannis Littmann og uddbyer:

“Officehotel består af en masse lukkede lokaler. Mange vil gerne have eget kontor og have muligheden for at lukke døren og indrette sig. Det kan man her. Og til priser som er overkommelige for nystartede virksomheder, som måske ikke har råd til Indre By. Her er gode rammer, og alt hvad du skal bruge; lydstudier, kantine, flere etager og mange fede, unge virksomheder – og alt er inklusiv i prisen.”

5. Københavns bæredygtige iværksætterhus

På Nørrebro overfor Blågårdsgade ligger det bæredygtige iværksætterhus og kontorfællesskab, Greencubator. I det åbne kontormiljø er der plads til dem, der kun skal bruge en plads et par dage om ugen til de faste pladser med behov for mødelokaler. Her er grønne iværksættere i alle afskygninger, affaldssortering, fællesfrokost to gange om ugen og oplæg i loungen. En plads her koster mellem 1.200 og 3.000 kroner.

“Greencubator er et sted med rigtig meget sjæl. Det er folk, der brænder for, hvad de laver og er tro mod den profil, som de vil bygge op. Det er fedt, at de formår at skabe et sted med en rød tråd, som samtidig er hyggeligt. Man føler næsten, at man er hjemme hos nogle venner, når man er her. Man kan se, stifterne har investeret meget tid og tanker i det. Man får ikke indtrykket af, at det er for at tjene profit, men derimode at det er et fedt sted for ligesindende. Så snart man træder ind ad døren, er man ikke i tvivl om, hvilken slags menesker, de her, hvad de står for og vil opnå,” siger Jannis Littmann.






Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY