Gaest.com, mødelokaler, deleøkonomi
Fra højre; Anders Mogensen - direktør i Gaest.com, Line Cecilie Lie - Markedsrådgiver hos Hjellness Consult, Roar Smelhus - Markedsdirektør i Hjellnes Consult.

Gaest.com har lavet en forretning på at udnytte de mødelokaler, der ofte står tomme hos virksomheder i landet. Nu udvider de deres platform til Norge efter svensk opkøb.

Mange virksomheder har enorme mængder ubrugt plads, når de indrettede mødelokaler står tomme en stor del af året. De lokaler kan blive udnyttet mere optimalt, mener Gaest.com, som har lavet en forretning på at facilitere brugen af mødelokaler i virksomheder.

Nu udvider platformen til Norge, hvor de har indgået et samarbejde med Hjellnes Consult.

“Vi glæder os til at udforske de mange muligheder, vi ser i det norske marked og videreføre den succes, vi har oplevet i Danmark”, siger Anders Mogensen, direktør i Gaest.com i en pressemeddelelse.

Opkøbte svensk konkurrent

I juni opkøbte Gaest.com den svenske konkurrent Bokarum.com for et etcifret millionbeløb, og det nye samarbejde er ligeledes en del af den større vækststrategi. Gaest.com vil nemlig være en international forretning, og med det svenske opkøb er den danske platform Nordens største, og får ifølge Finans adgang til omkring 500 lokaleudlejere i Sverige og 1500 i England.

I det norske samarbejde ser både Hjellnes Consult og Gaest.com et stort potentiale for den deleøkonomiske tilgang til mødebranchen. Lokalerne udlejer Gaest.com på timebasis, hvorfra platformen tager mellem ti og 20 procent af omsætningen i kommission. Og når lokalerne lejes ud, skaber det også en ekstra fortjeneste hos virksomhederne.

“Tiden er inde til nye forretningsmodeller, der gør det nemt for virksomheder at udnytte ressourcerne bedre. Derfor er det også oplagt, at tjene ekstra penge på at udleje dit ledige mødelokale”, siger Roar Smelhus, Markedsdirektør i Hjellnes Consult, som er enig med Gaest.com i, at virksomheder i langt højere grad end tidligere søger både fleksibilitet og plads til kreativitet.

“Vi stiftede Gaest.com for at gøre det nemt for alle at holde møder i inspirerende omgivelser. Vores ambition er derfor at give overblik og skabe adgang til et stort og varieret udbud af mødelokaler,” siger Anders Mogensen.

Værter og gæster udvider hinandens netværk

Gaest.com blev stiftet i januar 2016 og lancerede i sommeren, men er altså på kort tid blevet førende på deres felt. Et af målene for Gaest.com har fra starten været at optimere mødeoplevelsen og udnytte ressourcernes i forretningslivet bedre. Et andet nøglepunkt har været at skabe bedre kontakt mellem etablerede virksomheder og startups.

Når alle tilbud er samlet på én platform, kan virksomheder nemt finde de rette lokaler til deres arrangement, og ved at gæste andre virksomehder kan man få skabt nye kontakter og udbygge sit netværk. Det håber platformen, kan skabe en mere åben dialog mellem de etablerede virksomheder og startups; om de så er gæster eller værter, fortalte dengang kommunikationsansvarlig i Gaest.com, Lotte Birkmose, til Trendsonline.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here