Vipps

Mobilepay trækker sig fra det norske marked. Vipps blev sejrsherren – for nu – og er ikke afvisende overfor indtog i Danmark.

I Danmark Mobilepayer man. Svenskerne Swisher. Og i Norge der Vippser de nu.

Tre millioner danskere har downloadet Mobilepay, og den succes har Danske Bank forsøgt at gentage i Norge gennem de seneste to år, men nordmændene har imidlertid modstået den danske charmeoffensiv. I dag bruger 2,6 millioner af vores nordiske naboer i stedet den norske løsning Vipps.

Efter længere tids slagudveksling kaster Danske Bank håndklædet i ringen og overlader det norske marked til Vipps, skriver de i en pressemeddelese.

Se nederlaget i øjnene

I Norge blev Mobilepays app blev i juni 2015 – et par måneder efter Vipps. På trods af forsinkelsen, så troede danskerne at deres produkt kunne slå konkurrentens. Indtil nu. Bankdirektør i Danske Bank Jesper Nielsen mener, at det var tid til at se nederlaget i øjnene.

”Nu har vi bokset relativt mange omgange og har bokset godt, men vi må se i øjnene, at mulighederne for at vinde er blevet for små,” siger bankdirektøren, der også er bestyrelsesformand for Mobilepay, til Fyens Stiftstidende.

Vipps vejrer blod

Selvom Mobilepay nu forlader det norske marked, er det dog ikke sikkert at kampen mod Vipps er slut. Rune Garborg, der er direktør i Vipps, vil nemlig ikke afvise, at Vipps gør sit indtog på det danske marked. Det skriver Børsen.

“Vi kan ikke udelukke, at vi går ind på andre markeder. Men vores primære fokus er at gøre Vipps tilgængelig i alle betalingssituationer i Norge, hvor vi vil lancere i fysiske butikker om nogle måneder, samtidig med at vi arbejder på at øge antallet af netbutikker fra 1000 i dag. Derudover ser vi et stort potentiale på fakturabetalinger fremadrettet,” siger han til Børsen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.