Plenti ApS blev stiftet i september 2015 af Morten Strunge og Peter Mægbæk.
Plenti ApS blev stiftet i september 2015 af Morten Strunge (til højre) og Peter Mægbæk.

Når TDC Group i dag overtager mobilselskabet Plenti for den nette sum af 74 millioner kroner, er det faktisk den billigste virksomhed koncernen har købt af de to iværksættere bag Plenti.

I 2009 var Peter Mægbæk Madsen med til at sælge Fullrate til TDC for 400 millioner, i 2011 solgte Morten Strunge mobilselskabet Onfone til TDC 300 millioner kroner og i dag har de to iværksættere så solgt deres fælles mobilselskab Plenti til TDC Group for 74 millioner kroner. Det skriver MereMobil.dk.

“Det er en solid virksomhed med et stærkt team, der inden for en kort periode har fået rigtig mange kunder. Overordnet er opkøbet attraktivt både fra en finansiel og strategisk vinkel,” siger Michael Moyell Juul i en pressemeddelelse, skriver MereMobil.dk.

Opkøbet betyder at TDC Group overtager 100 procent af ejerskabet i Plenti. Selskabets 90.000 kunder forsætter med Plentis abonnementer og produkter, mens netværket vil blive ændret fra 3 til TDC.

Fra blodrødt regnskab til million-exit

Plenti har ellers for mindre end 14 dage siden frigivet sin årsrapport, hvor det fremgik, at selskabet havde et underskud på knap 47 millioner i perioden september 2015 til februar 2017.

Ledelse anså dog resultatet for tilfredsstillende, da pengene er brugt til vækst og opbyggelse af en markedsposition, og i årsrapporten var der da også mere fokus på vækst end et snarligt frasalg.

– I det indeværende regnskabsår forventer vi at fortsætte virksomhedens vækst og øge kundebasen. Ud over det fortsatte fokus på at vækste i privatmarkedet, vil vi også påbegynde salg til erhvervsmarkedet. Der vil således også blive investeret i virksomhedens vækst i den kommende regnskabsperiode, skriver Plenti i årsrapporten.

1 KOMMENTAR

 1. “Ledelse anså dog resultatet for tilfredsstillende, da pengene er brugt til vækst og opbyggelse af en markedsposition, og i årsrapporten var der da også mere fokus på vækst end et snarligt frasalg.”

  Skal vi ikke alle være enige om, at det fra første spadestik lå klart at sælge virksomheden. At starte med at være nede med 47 mio. efter halvandet år, er ikke et tegn på en sund og frugtbar forretning.

  Dette er modellen som jeg ser det:

  1. Eksponer, eksponer, eksponer og vækst, vækst og mere vækst
  2. Stjæle markedsandele og underbyde konkurrenterne
  3. Positioner ift. salg af aktiver

  Under ingen omstændigheder har de startet en forsvarlig virksomhed, med drømme om at forbedre telekommunikationen for den almene dansker. De har set et hul i markedet, hvor de kan stjæle fra de rigeste og efterfølgende sælge til dobbeltpris. De ved hvad forretningsmodellen kræver og har erfaringen til at vækste en virksomhed i position.

  Lad os nu se, der går nok ikke mere end et år før det næste teleselskab startes op.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.