ContractBook

Startup: “Corporates og investorer bør holde øje med vores niche”

Startuppet Contractbook vil være kontrakternes svar på MobilePay. De har på ét år bredt sig til 25 lande, hvor de har transakteret mere end 12.000 kontrakter, en niche, som de mener, investorer, corporates og startups bør holde øje med.

Niels Martin Brøchner blev træt af, hvad han kalder den oldnordiske metode, som man ordner kontrakter med i dag; med scannere, printere, risiko for underskriftskopiering og besværet med fysiske kontrakter på papir. Der måtte være en lettere måde i vores digitale samfund.

Derfor stiftede han Contractbook for godt et år siden. Contractbook er et digital rum, hvor virksomheder og private kan oprette, underskrive og opbevare kontrakter ét sted. Det letter workflowet og gør behandlingsprocessen mere effektiv.

“Idéen med Contractbook er at hjælpe virksomheder og private med at oprette, underskrive og opbevare kontrakter på nettet på mindre end to minutter. Du kan kalde det et slags kontrakternes svar på MobilePay,” siger Niels Martin Brøchner.

Efter finanskrisen kom fintech, nu er det tid til legaltech

Contractbook er en del af den gren inden for finansiel teknologi, som man kalder legaltech. Et begreb, som ikke rigtig blev brugt i Danmark, da startuppet blev stiftet i 2016.

Selve begrebet har ellers en del år på bagen. Da finanskrisen galloperede over markederne fra vest til øst i 2008 og 2009 begyndte fintech-sektoren at røre på sig. Vi følte os ikke længere trygge ved den måde, tingene altid var blevet gjort på, og den utryghed skabte et behov for nytænkning. I den bølge af nye virksomheder, som ruskede op i bankernes traditioner, kom også behovet for, at de juridiske institutioner kunne bruge lidt innovation.

“Vi skal begynde at tænke i disse baner nu”

Men legaltech har lidt under, at det er blevet set som målrettet en industri med en langt mindre efterspørgsel på teknologisk innovation, som samtidig har stærke bånd til det offentlige, som tradtionelt er langsommere til at adoptere ny teknologi. Derfor har det ikke haft samme tiltrækningskraft på investorer, som fintech. Men det er et område, man klart skal begynde at holde øje med, mener Niels Martin Brøchner.

“Det er en niche, som er et naturligt næste skridt, da fintech-bølgen begynder at se lidt mættet ud. Men det virker til at legaltech har været en svær størrelse for dem, som har forsøgt at kæmoe med det tidligere, som om det ikke har været modent. Men vi føler helt klart, at markedet er modent til en service som Contractbook nu,” siger han og tilføjer, at også corporates bør holde øje med området:

“Hvis de ikke vil hænge på i fremtiden med det yderste af neglene, skal de begynde at tænke i disse baner nu. Vi taler allerede med en del større virksomheder, som er klar til at bevæge sig denne vej, men deres processer er ofte lidt længere i salgs- og optimeringshenseende. Vores opfattelse er, at der er mange corporates, som tænker i denne retning og har gjort det i mange år, men ikke har fundet det værktøj, som passer deres workflow.”

Læg kræfterne, hvor de skaber værdi

I dag har Contractbook transakteret over 12.000 kontrakter, hvoraf de 58 procent er underskrevet på under ét døgn, i 25 lande og har mere end 4000 brugere, blandt dem andre startups som Happy Helper og etablerede virksomheder som Dominos. Målet er at ramme 100.000 brugere i 2018.

“Der kommer hele tiden flere kontrakter at holde styr på, og kravet til dokumentation har aldrig været skrappere. Især for virksomhedsejere; aftaler med dine ansatte, udlejere, kunder, samarbejdspartnere. Alt for mange bruger tid på papirnusseri i stedet for at lægge kræfterne der, hvor de skaber værdi,” siger Niels Martin Brøchner.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY