Når investorer kaster penge efter en ICO foregår det typisk i digital-penge som Bitcoin eller Ethereum.
Når investorer kaster penge efter en ICO foregår det typisk i digital-penge som Bitcoin eller Ethereum.

Den britiske regering vil presse på overfor EU for, at regler der skal bekæmpe hvidvaskning og terror til også skal omfatte kryptovaluta og dermed også den populære Bitcoin.

Står det til Storbritannien skal EU’s regler for bekæmpelse af hvidvaskning af penge udvides til også at omfavne kryptovalute. Dermed skal handlende bekendtgøre deres identiteter og rapportere mistænkelig aktivitet, når de handler med Bitcoin. Det skriver Reuters.

“Ændringerne vil føre virtuelle valutavekslingsplatforme og digitale bankbokse under finansreglerne for bekæmpelse af hvidvask og terror,” siger Stephen Barclay der er økonomisk sekretær for Storbritanniens finansministerie.

Det kommer til at betyde, at de handlende vil blive overvåget af nationale og internationale myndigheder.

Danske banker vil ikke tage imod beløb

De danske banker er også kritiske overfor handel med den nye kryptovaluta. De danner samlet front og erklærer at de ikke vil tage imod store beløb, der kommer fra handel med eksempelvis Bitcoin.

“Som bank skal man kunne forklare, hvor penge, der bliver overført, kommer fra,” siger Lars Sjögren, der er chef for Transaction Banking i Danske Bank til Børsen.

Kryptovalutaen er som bekendt baseret på blockchainteknologi, der anonymiserer transaktionerne mellem de digitale konti. Det fordrer ikke transparens og gør det besværligt for bankerne at vide, hvor pengene kommer fra og dermed eliminere hvidvaskning.

“I realiteten kan man være totalt anonym på det netværk, og det er mere eller mindre umuligt at spore, hvor pengene kommer fra,” siger Lars Sjögren til Børsen.

Ifølge avisen kan kunder i Nordea, Jyske Bank, Sydbank, og Nykredit som udgangspunkt heller ikke regne med, at de kan sætte større beløb ind.

Kryptovaluta verden rundt

I samme pressemeddelelse melder også Australien, at de vil styrke regulativer og anti-hvidvaskningregler og sætte et øget fokus på Bitcoin i regeringens finansielle efterretningsenhed.

Det er en anden tilgang end i Japan, hvor man nogle steder modtager Bitcoin som betalingsmiddel. Helt så langt er de ikke i USA, men man er åben for i fremtiden at benytte kryptovaluta i nogle delstater. Helt vildt går det for sig i Kazakhstan, hvor regeringen har meldt ud at de vil udvikle landet egen kryptovaluta.

Det er dog ikke alle, der er lige begejstrede. I Kina og Sydkorea er det forbudt for virksomhedser at rejse finansiering med kryptovaluta. I Rusland censurerer man sider, der handler med kryptovaluta. Det skriver Version2.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.