10 år med Subway Surfing: SYBO insisterer på at være i konstant udvikling

10 år med Subway Surfing: SYBO insisterer på at være i konstant udvikling

Foto: Lars Just.
@Redaktionen

Det er i år 10 år siden, at SYBO udgav deres smash-hit Subway Surfer – og i dag er virksomheden større og bedre til at tiltrække talenter fra hele verdens end nogensinde.


Sponseret: Artiklen er udgivet i samarbejde med SYBO.


Det københavnske spilstudio SYBO ramte et rent homerun, da de for snart 10 år siden udgav spillet Subway Surfers. Siden er det blevet spillet på milliarder af smartphones verden over – og undervejs er virksomheden blevet større og mere strømlinet.

”Man kan godt sige, at vi i de første år var uendeligt kreativt – også i mange forskellige retninger. Siden er der kommet mere strategisk retning, så træet er blevet trimmet til at vokse opad i stedet for kun at knopskyde udad,” siger Mathias Gredal Nørvig, CEO i SYBO.
For direktøren har det dog samtidig været vigtigt at holde fast i den oprindelige firmakultur.

Derfor kommer kerneværdierne i SYBO anno 2022 stadig fra de første år; blandt andet virksomhedens syn på kreativitet og kvalitet. Og den balance mellem at bevare den vilde kreativitet og målrettet vækst – at knopskyde og vokse opad – forsøger SYBO stadig at finde.

”Der er ingen formel på det. Men jeg synes, vi har følt os frem og prøvet ting af. Vi har også dummet os, og det er vildt ubehageligt, når det sker. Men det nødvendigt for at nå derhen, hvor vi forløser endnu mere af potentialet,” siger Mathias Gredal Nørvig.

Mere tiltrækkende end nogensinde

Selvom SYBO’s store hit har 10 år på bagen, betyder det ikke, at virksomheden er gået i stå – hverken økonomisk eller kreativt. Subway Surfers udvikles konstant og er stadig et viralt hit efter 10 år, og samtidig har spilstudioet gang i nye, hemmelige projekter.
”Vi hyrer jo derudaf, og vi får nogle rigtig dygtigt talenter, som vi relokerer til Danmark,” fortæller Mathias Gredal Nørvig.

Alene det faktum at udenlandske udviklere flytter familien til Danmark for at arbejde hos SYBO er et testamente til, at branchen stadig ser studiet som en attraktiv arbejdsplads på vej frem. For kampen for talent er global og vanvittig kompetitiv.

”Selvom vi ikke kan konkurrere med de helt store studioer på løn, kan vi alligevel tiltrække de bedste, fordi vi er på den her rejse. Der er mange komponenter i det, men jeg tror faktisk, at kulturen bliver udslagsgivende, når det endelige valg skal træffes,” siger Mathias Gredal Nørvig.

I evig udvikling

I mange virksomheder betyder rejsen fra 10 til 140 medarbejdere også en rejse fra det vilde vesten til mere organiseret drift. Men samtidig med væksten og organiseringen er SYBO en kreativ, ung og succesfuld virksomhed, som insisterer på at forny sig.

I praksis handler det om at lytte til feedback fra medarbejderne i takt med, der kommer flere. At have fingeren på pulsen hos spillenes fans, som studiet er dybt afhængige af. Om ikke at blive selvtilfreds – bare fordi man står bag verdens mest spillede spil.

”Det er vigtigt, at vi ikke bare giver slip og tror, at vi har styr på det. Vi vil insistere på, at vi ikke er færdige med at udvikle os som selskab. Fremtiden er et moving target, og vi har gang i fede ting -men vi er ikke færdigbagte eller har alle svarene. Der er stadig rigtig meget, vi lærer on the fly,” siger han.

FREE E-PAPER:
Get our magazine "Games as a Business"

…you will also be signed up for our weekly newsletter with the latest news and stories from the Danish startup-ecosystem!

Vi spammer ikke, og du kan altid afmelde dig igen!
Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY