You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

spiir opdateringskort app

100.000 brugere på et år: Spiir ramte plet, da de gamificerede unges økonomi

Med et strammere fokus på det unge segment og en app der gamificerer økonomien ramte Spiir efter fem år i markedet et produkt brugerne elsker. Nu gør de klar til at ekspandere i Norden.

Siden starten i 2011 har fintech-startuppet Spiir i bund og grund haft den samme mission: De vil give brugerne et smart overblik over budgettet og på den måde gøre næste generation mere økonomisk beviste.

Frem til 2016 blev det løst med en webplatform, der integrerede med brugerens netbank og gav et snusfornuftigt overblik over, hvor mange penge der blev brugt og til hvad. Men det var først da Spiir sidste år lancerede en app, der nøjes med at præsenterede nøgletal løbende og har en gamificeret tilgang, at de for alvor fik fart på brugertilvæksten.

”Fra 2011 til 2016 fik vi 100.000 brugere på vores web-platform, hvor brugerne automatisk kunne se deres budget. Men efter at vi lancerede appen fik vi 100.000 nye brugere på den – alene i 2017. Det har virkelig været en vild rejse,” fortæller Rune Krogh Kallehauge, PR Manager i Spiir.

“Vi gør alt det, netbanken ikke gør”

Med appen er Spiir gået fra det store, forkromede og meget snusfornuftige overblik til løbende at levere små opdaterings-kort. Små kort der fortæller, hvor meget brugeren har brugt den seneste uge, hvad der er blevet brugt på transport den seneste måned – eller giver en lille quiz, hvor brugeren skal gætte sit rejseforbrug over en periode.

”Vi har fået mere fokus på de unge i appen, og selve gamificeringen af økonomi tiltaler dem. Det er lidt mere uformelt, og det får dem til at vende tilbage. Jeg har snakket med mange glade brugere, og i forrige uge var der en, der fortalte mig, at han aldrig tjekkede sin netbank, men at han faktisk tjekker sin Spiir hver uge, fordi den ikke giver ham dårlig samvittighed over hans penge,” fortæller Rune Kallehauge.

Selvom appen i højere grad lægger vægt på det legende og historiefortælling end snusfornuften, er målet stadig, at den økonomiske forståelse skal følge med.

“Vi gør alt det, netbanken ikke gør. Netbanken fungerer som en database for din konto. Det Spiir gør i stedet for, er at den henter dine transaktioner og masserer dem med en masse algoritmer, og så viser vi dig egentlig historien om dig selv. På den måde bliver du stille og roligt økonomisk bevidst, uden at du selv opdager det,” siger Rune Kallehauge.

”Platformen nudger økonomisk bevidsthed, og vi kan se, at når brugerne har været hos os i tre måneder, bliver de så opmærksomme på, hvordan de bruger deres penge, at de bliver i stand til at ændre deres forbrugsvaner. I snit sparer vores brugere 10 procent på deres samlede forbrug – det synes vi er ret cool,” siger Rune Kallehauge.

Vil fortsætte væksten udenfor Danmark i 2018

App-succesen blev i efteråret fulgt op af en funktion, der automatisk tilbyder brugeren et billigere telefonabonnement – hvis altså Spiir ud fra budgettet kan se, at de gennem en partner kan tilbyde noget billigere. Den funktion skal udvides i 2018 – i første omgang med tilbud på forsikringer.

Læs også: Spiir forhandler automatisk rabatter baseret på dit forbrug

Samtidig er Spiir ved at rejse penge og igang med at ekspandere Spiir-appen til Sverige, Norge, Finland og Island. Målsætningen for 2018 er 240.000 nye brugere.

Spiir teamet
Teamet bag Spiir.
UGENS STARTUP: