You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Minuba

It-virksomhed digitaliserer de traditionsbundne håndværksmestre

@simone

De digitaliserer servicemedarbejderne og sparer derved tid og ressourcer. Danske Minuba er en it-virksomhed, der tilbyder byggemarkedet et ledelsesoverblik og nu skal nyt samarbejde kickstarte Minubas internationale satsning.

It-virksomheden Minuba vil spare virksomheder inden for installatør-, bygge,- og anlægsbranchen for tid og ressourcer. Kort og godt. Det gør de ved at digitalisere virksomhedens servicemedarbejdere med et digital ledelsesoverblik, som viser, på den ene side hvordan mandskabet performer i real time og på den anden side sørger for at medarbejderne selv optimerer deres tidsforbrug.

Konceptet er en del af bølgen af datadrevet procesoptimering. Det får tømrermestre, el-installatører, entreprenører og andre grene af byggebranchen med på digitaliseringsvognen og skaber overblik og dermed effektiviseringer.

Profitabel fra start

Over de seneste år er Minuba vokset og har fra start af været så godt som profitabel, og nu har den danske it-virksomhed indgået et samarbejde med den internationale grossist Solar, om at markedsføre Minuba over for egne kunder i Skandinavien.

”Samarbejdet er et scoop for os. Solar er en stor og meget stærk spiller i Skandinavien. Vi kan på den ene side drage nytte af deres erfaringer og netværk, og på den anden side deres evne til at distribuere viden og varer. Det er et kraftspring i vores bestræbelser på at blive den dominerende aktør på det nordiske marked,” siger administrerende direktør i Minuba, Casper Hassø Nielsen, i en pressemeddelelse.

Virksomheden blev etableret af Casper Hassø Nielsen og Luis Knudsen i 2010 på baggrund af en driftsaftale med DTU. Selv om den aftale i dag ikke fylder meget i Minubas ordrebog, har den alligevel været medvirkende til, at Minuba har kunnet nå break even i stort set alle år.

Vil fordoble nøgletal og antal medarbejdere i indeværende år

Virksomheden har i dag 20 medarbejdere og hører hjemme i forskerparken Scion DTU. For kort tid siden offentliggjorde Minuba 2016-regnskabet, der igen resulterer i sorte tal på bundlinjen. Casper Hassø Nielsen forventer med den skandinaviske satsning at nå en fordobling af nøgletal og medarbejdere, gerne i indeværende år. På sigt er ambitionerne dog endnu højere.
”Vi har sat barren højt. Minuba skal være markedsledende på det nordiske marked. Alt hvad der hedder servicevirksomheder er vores potentielle kunder. Og efterspørgslen er stor. De er interesserede i vores produkt. Minuba kan nemlig hjælpe dem med at effektivisere deres sagsgange og dermed øge deres profit,” siger han.

Fra elektronisk timeregistrering til sagsstyringssystem

Nøglen i Minuba er et serverbaseret system, som kan tilgås fra de devices, som servicemedarbejdere næsten altid har i lommen. Det betyder, at medarbejderne kan tidsstemple, indkøbe materialer til kviklevering og fakturere næsten øjeblikkeligt.
”Der er mange servicevirksomheder, som i dag har en eller anden form for elektronisk timeregistrering, men fra det og til at have et moderne elektronisk sagsstyringssystem, er der et stykke vej. Og gevinsterne er altså store. Specielt inden for servicefaget, hvor mange ledere eller håndværksmestre ikke har tradition for eller uddannelse til at se på driftsoptimering. Det hjælper Minuba dem med,” siger Casper Hassø Nielsen og tilføjer:
”Og perspektivet er større end bare servicefaget. Ser man f.eks. på byggeriet globalt set, så er det en af de sektorer, der investerer mindst i digitale værktøjer og uddannelse af medarbejdere. Danmark er som højtlønsområde på forkant, men der er stadig et enormt behov for datadrevet effektivisering. Derfor satser vi både på Danmark og udlandet.”

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY