Undervisning i entreprenørskab skal danne grundlag for flere succesfulde selvstændige her i landet. Det mener Erhvervsministeriet, der med 17 millioner kroner fra EU’s Socialfond har lanceret en ansøgningsrunde for landsdækkende projekter med undervisning til formål.
Selvom flere danskere tager springet og prøver kræfter med livet som iværksætter, er det, ifølge Erhvervsministeriet, stadig langt fra nok. Det vil ministeriet nu ændre på gennem øget undervisning i entreprenørskab, som man mener vil skabe flere iværksættere.
Derfor åbner Erhvervsstyrelsen nu for projektansøgninger, der med en landsdækkende uddannelsesindsats vil øge antallet af iværksættere. Det kan for eksempel være udvikling og implementering af undervisningsforløb i iværksætteri eller opkvalificering af lærere på uddannelsesinstitutioner.
Hertil er der afsat 17 millioner kroner fra EU’s Socialfond, der i sidste ende skal resultere i, at flere vælger at starte egen virksomhed.
Mangel på undervisning i Danmark
Undervisning i entreprenørskab er ensbetydende med flere iværksættere. Men i Danmark er det relativt få studerende, der modtager undervisning i iværksætteri sammenlignet med resten af EU. Det skal Erhvervsstyrelsens initiativ råde bod på.
”Danmark har brug for en stærk iværksætterkultur, hvis vi skal have flere nye virksomheder, der vokser sig store. Derfor er det helt afgørende, at vi gennem undervisning klæder studerende på til livet som iværksætter. Investeringen fra EU’s Socialfond er en unik mulighed for at give studerende iværksætterkompetencer og på den måde motivere dem til at starte og få succes med deres egen virksomhed,” siger Erhvervsminister Brian Mikkelsen.
Fokus på partnerskaber
Den kommende indsats skal resultere i, at de studerende gennem uddannelsesforløb tilegner sig iværksætterkompetencer og selv i højere grad får mod på at stifte egen virksomhed. Derfor vil Erhvervsstyrelsen blandt andet vægte ansøgers inddragelse af organisatoriske og uddannelsesmæssige kompetencer i indsatsen. Der bliver desuden lagt vægt på, at projektet gennemføres i et stærkt og landsdækkende partnerskab, der meget gerne involverer erhvervslivet.
Derfor vil Erhvervsstyrelsen blandt andet vægte ansøgers inddragelse af organisatoriske og uddannelsesmæssige kompetencer i indsatsen. Der bliver desuden lagt vægt på, at projektet gennemføres i et stærkt og landsdækkende partnerskab, der meget gerne involverer erhvervslivet.
Ansøgningsfristen er 6. oktober 2017.