You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

18 måneder gammelt whistleblower-startup rejser 23 mio. kroner

@sebastian
Dansk legtaltech startup har rejst en seed-runde på 23 mio. kroner til deres whistleblower-platform bare 18 måneder efter, at virksomheden blev grundlagt.

Nye EU-regler betyder, at virksomheder med mere end 50 ansatte skal have en sikker whisteblower-løsning. De er nemlig forpligtet til at behandle personaleklager anonymt og via en tredjepartsplatform, så de ansatte anonymt kan rapportere om svindel, bestikkelse eller sexisme i virksomheden.

I løbet af 18 måneder har startuppet Whistleblower Software udviklet en brugervenlig platform, som er tilgængelig for mere end 1 million medarbejdere i 80 lande. Og nu har virksomheden rejst en seed round på 23 mio. kroner ($3 mio.) fra det britiske venturekapitalfirma West Hill Capital og engleinvestorer.

“At sikre denne aftale er et massivt løft for vores organisation, da det er lykkes os at lukke den på et tidspunkt, hvor andre kæmper for at lukke aftaler uden at tage værdiansættelser ned. Det sikrer, at vi er helt klar til de kommende vækstfaser og klar til at ekspandere til nye markeder,” siger Jakob Lilholm, stifter og CEO for Whistleblower Software.

Whistleblower Software skiller sig ud fra sine konkurrenter ved at indgå partnerskaber med konsulentfirmaer som PwC, DLA Piper og BDO, som sælger platformen licenser til de virksomheder, som de rådgiver om whistleblower-sager.

Ingen plads til fejl

Med investeringen er Silicon Valley-chefen Morten Brøgger trådt ind i startuppets bestyrelse sammen med it-konsulentfirmaets CEO Brian Jeppesen. Brøgger er tidligere administrerende direktør for Wire, en sikker kommunikationsplatform, der anvendes af forskellige G7-regeringer, hvilket gør ham til ekspert i sikre og kompatible B2B SaaS-produkter.

“I en legaltech-startup er der kun lidt eller ingen plads til fiaskoer, da man skal leve op til visse compliance-regler for at få og fastholde nye og eksisterende kunder. På meget kort tid har Whistleblower Software bevist deres evne til at gøre dette samtidig med, at de har opbygget et prisbilligt og brugervenligt produkt på et marked, der kun vil vokse i de kommende år. Jeg ser meget frem til at være med og hjælpe Whistleblower Softwares fremtidige vækst,” siger Morten Brøgger.

I alt skal mere end 400.000 organisationer i EU implementere en whistleblower-løsning inden januar 2024.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY