190 millioner: Vækstfonden laver rekordinvestering i dansk edtech

@sebastian

Vækstfonden har netop annonceret en rekordstor investering på 190 mio. kroner i danske Area9 Lyceum.

Den danske edtech-virksomhed Area9 modtager 190 millioner kroner fra Vækstfonden til at skalere deres online læringsplatform på tværs af globale uddannelsesinstitutioner og til erhvervslivet.

“Vores mål er at skabe verdens førende læringsteknologiske virksomhed til såvel uddannelsessektoren som erhvervslivet. Og forhåbentligt kan det skabe et kraftcenter i Danmark for uddannelsesteknologi og forskning,” siger stifter og CEO hos Area9, Ulrik Juul Christensen.

Area9 udvikler personaliserede, adaptive online læringsmoduler til skoleelever, studerende og medarbejdere, der skal efteruddannes.

Forskning har dokumentereret, at e-læring både forbedrer indlæringen og øger hastigheden i forståelsen af undervisningen hos de studerende, der har arbejdet med computerprogrammerne. Flere tusinde universiteter og millioner af elever bruger i dag Area9’s tidligere platform. Det skriver Vækstfonden i en pressemeddelelse.

Indlæring går tabt

Ifølge Vækstfonden spilder mange virksomheder meget store millionbeløb hvert år på efteruddannelse, som ingen effekt har, fordi den er standardiseret og ikke tilpasset den enkeltes niveau og særlige behov for nye kompetencer. Op mod 70 procent af det indlærte er allerede glemt dagen efter.

”Vi investerer så stort et beløb i Area9, fordi vi vil understøtte Area9 i at blive et internationalt fyrtårn på området for læringsteknologi, og fordi vi forventer, at uddannelse og læring står overfor en revolution i måden, vi alle sammen skal lære på ved hjælp af kunstig intelligens og anden robotteknologi samt adaptive og personaliserede læringsalgoritmer,” siger Vækstfondens direktør Christian Motzfeldt.

I krydsfeltet mellem disse nye teknologier og personaliseret uddannelse og læring befinder Area9 sig, og i dag har de store, internationale virksomheder som Hitachi Data Systems, Coloplast og Topshop på kundelisten. Nu har de danske stiftere så åbnet et nyt selskab for adaptiv læringsteknologi: Area9 Lyceum.

”Area9 har tiltrukket store koncerner, der opererer på globalt plan, til kundeporteføljen, og det er vores forventning, at dette kan videreføres og accelereres yderligere, i takt med udviklingen og udrulningen af generation 4,” siger Christian Motzfeldt.

Stor interesse og stort impact

Om valget af Vækstfonden som partner siger Ulrik Juul Christensen fra Area9: ”Den rejse, vi er startet på, kræver, at man er på bølgelængde, og at der er stor tillid mellem parterne. Det har været vores primære motiv for at vælge Vækstfonden, men også fordi fonden meget hurtigt viste indsigt i vores industri og med det samme forstod, hvad vi vil.”

I den kommende tid vil arbejdet med at designe fjerde generation af Area9s platform tage yderligere fart. Det nyeste skud på stammen kommer til at hedde Rhapsode.

”Vi oplever en kolossalt stor interesse for vores fjerde generations platform, fordi de læringsteknologier, vi har udviklet de seneste ti år, har haft stor betydning for mange mennesker. Vi har samlet et dreamteam af kolleger, samarbejds- partnere og rådgivere, som ikke bare vil designe Rhapsode men også sikre, at den globalt vinder fodfæste i organisationer, skoler og virksomheder,” siger Ulrik Juul Christensen.

Area9 Lyceum forventer at have de første produkter i produktionskvalitet klar til efteråret.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY