21-årige iværksættere henter 16 mio. kroner til at booste kantiners forretning

21-årige iværksættere henter 16 mio. kroner til at booste kantiners forretning

Mere end 95.000 brugere benytter den danske kantineplatform Kanpla, der netop har hentet 16 mio. kroner i en Seed-runde. For det unge stifterteam er vækstrejsen kun lige begyndt.

Mad der ender i skraldespanden i stedet for i maven er et enormt problem. Alene i EU spildes der 152 millioner ton mad om året.

Udfordringen forsøger det unge Aarhus-startup Kanpla med sin digitale platform at løse for kantiner på uddannelsessteder og arbejdspladser. De kæmper i forvejen med enorme prisstigninger på fødevarer og el. Derfor er det vigtigere end nogensinde at have en klar forståelse for, hvordan de får mest ud af deres ressourcer. Hvilke typer mad sælger de mest af og i hvilke mængder?

“Med data kan kantiner optimere deres forretning, da det giver dem mulighed for at tage beslutninger omkring mængden og typen af mad, de serverer, på et oplyst grundlag. Det sparer både penge og minimerer madspild. Derudover er der et stort potentiale i at kunne kommunikere direkte til kantinens gæster igennem appen,” siger Peter Bæch, CEO og medstifter af Kanpla.

Og nu har Kanpla landet en investering på 16 millioner kroner til at udbrede løsningen i nye markeder.

Overset marked med stort potentiale

Kanpla er en digital platform, der med sin app gør det nemt for kantinegæster at booke mødeforplejning eller betale for sin frokost eller take away uden at bruge frokostpausen på at stå i kø. Samtidig giver det kantinerne værktøjerne til at reducere manuelt arbejde og indsamle data om forbrugeradfærd- og tilfredshed, der kan forbedre kantinernes bundlinje og kundeoplevelsen.

I 2022 benyttede mere end 1.500 kantiner i Danmark platformen, og mere end 95.000 kantinekunder brugte appen. Det har fået den hollandske VC-fond henQ til at investere i startuppet, som også har etablerede erhvervsfolk som Coop-direktør, Kræn Østergaard Nielsen, og Astralis-investor, Lasse Guldsborg, i ejerkredsen.

Læs også: Kendte investorer skyder millioner i aarhusiansk madstartup: Slut med madspild og kø i kantinerne

“Kantinebranchen er et stort marked med et enormt potentiale, fordi branchen kun i meget lille grad er digitaliseret. Jeg er imponeret over de ambitiøse founders, og hvor hurtigt de har taget Kanpla til dette niveau, og jeg er overbevist om, at de kan være en essentiel spiller i at få kantinerne med på digitaliseringsbølgen både i Danmark og globalt,” siger Lasse Guldsborg.

De øvrige investorer i Kanpla er Janus Benn Sørensen (tidl. Clio Online) og Christopher Olesen (tidl. BlueEnergy). Også Jeppe Uhd er partner.

Kanplas digitale platform hjælper kantiner med at blive digitale - blandt andet gennem dataindsigter og kommunikation med kunderne.
Kanplas digitale platform hjælper kantiner med at blive digitale – blandt andet gennem dataindsigter og kommunikation med kunderne gennem en app.

Millioninvestering i 21-årige

Bag de imponerende væksttal står et ungt stifter-team. Peter Bæch og Jonas Gøttler er bare 21 år, mens den tredje medstifter, Robert Wolf, er 24 år. Det går dem til nogle af de yngste danskere, der har rejst en investering på 10 mio. kroner. Penge der skal bruges til at ekspandere kantineplatformen til Holland, Norge og Storbritannien – med målet om at blive verdens førende digitale kantineplatform.

“Vi er utroligt glade for at have henQ og vores eksisterende investorer til at rådgive os på vores fortsatte vækstrejse. Vores brancheviden og data sammenlagt med deres erfaring og netværk vil blive afgørende i forhold til at lykkedes med vores ekspansion,” siger Peter Bæch.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste