3 danske tech-aktier, du bør kende til

@Redaktionen

Danske tech-aktier er populære som aldrig før. Det gælder i hvert fald, hvis vi skal tro Peter Garnry, aktiestrateg hos Saxo Bank. Han har skrevet et indlæg omkring tech-aktiers voksende popularitet blandt de danske investorer, hvilket du kan læse mere om på Euroinvestor. Inspireret af dette indlæg kommer vi derfor med et bud på tre danske tech-aktier, som du bør kende til, hvis du er interesseret i at investere i tech. Her er ikke tale om egentlige anbefalinger, men derimod inspiration til aktier, du kan se nærmere på, hvis du vil handle aktier og mangler danske tech-aktier i din portefølje.

Trustpilot

At kalde Trustpilot for en dansk aktie kan være en sandhed med modifikationer. Trustpilot er nemlig ikke noteret på den danske børs, men derimod børsen i London. Det ændrer dog ikke på, at tech-giganten er et dansk selskab, der på blot 15 år er gået fra at være et kælderforetagende til nærmest at være allestedsnærværende på internettet. Selskabet gør det muligt for onlineforbrugere at skrive anmeldelser af deres købsoplevelser hos alverdens webshops, og samtidig rate oplevelsen med de notoriske grønne stjerner. Selskabet har fra 2013 til 2021 vækstet sin ARR (Annual Recurring Revenue) med over 30% om året, og har for længst krydset den magiske grænse på $100 mio. Kan denne vækstrate fortsætte, vil Trustpilot være en meget interessant aktie at have i sin portefølje.

Trifork

En anden dansk tech-aktie, der i den grad også er interessant, er Trifork. Selskabet fokuserer benhårdt på at udvikle fremtidens teknologier indenfor en lang række forskellige områder, og er et sandt NextGen-selskab. Ringer der ikke umiddelbart en klokke, når du hører navnet Trifork, så har du til gengæld ikke kunnet undgå at høre om softwareløsninger som MobilePay, NemID og coronapasset, som alle er udviklet af netop Trifork. En anden ting, som Trifork også er kendt for, er opkøb af interessante tech-selskaber indenfor forskellige softwarenicher, og opkøb er en vigtig del af Triforks samlede vækststrategi.

Netcompany

Tredje og sidste selskab på denne liste er Netcompany, der er det eneste techselskab med plads i det eksklusive selskab C25, der er et indeks bestående af Danmarks 25 mest omsatte aktier. Netcompany udvikler digitale løsninger til både det offentlige samt det private erhvervsliv, og står blandt andet bag en række løsninger for borger.dk, SKAT, flere kommuner osv. Selskabet har over de seneste fem år (2017-2021) oplevet en betydelig vækst i indtjeningen, og er du interesseret i et stort, dansk tech-selskab, der leverer stabil vækst, kan Netcompany bestemt være værd at se nærmere på.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY