You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

30 tech-iværksættere vil modne Nordens økosystem hurtigere

@jakob

byFounders er en fond målrettet early stage startups og bringer kapital, operationel hjælp og internationale netværk til startups i Danmark og resten af Norden. Målet er at skabe nye store, globale succeser ud af Norden.

Tommy Andersen og Eric Lagier er stifterne bag en ny nordisk fond, der har fokus på danske og nordiske tech-startups med globalt potentiale og vil investere bredt i både software, services og produkter.

byFounders har fået lovning på 750 mio. kr. fra medstifterne og institutionelle investorer, som fonden er klar til at investere ovre 10 år.

Mangel på kapital

Aldrig før har Danmark og Norden haft så mange interessante startups med globalt potentiale, senest eksemplificeret med massive investeringer i Silicon Valley-baserede danske Unity og Netlify. De gode eksempler til trods er der fortsat mangel på kapital til iværksættervirksomheder i deres allertidligste faser, hvilket hæmmer de danske og nordiske tech startups.

“I dag er det svært at få tidlig kapital og derfor er der mange, der går forbi de danske investorer. Der er så meget likviditet gemt i det her samfund i fonde og kasser, derfor er det håbløst at, der ikke er flere penge til mindre viksomheder,” siger Tommy Andersen.

Konsekvensen er tydelig, og bestemt ikke gavnende for samfundsøkonomien – alt for mange gode idéer og startups bliver ikke til nye stærke vækstvirksomheder. Det skriver fonden i en pressemeddelelse.

Læs også: Danskstiftede Netlify lander investering på 75,6 millioner kroner

Fond af foundere

“Vi er en fond for iværksættere af iværksættere, stiftet af en række af de mest succesfulde danske tech-iværksættere. Vi har allesammen været en del af startup-miljøet gennem mange år og har dyb operationel erfaring. Det gør os i stand til at spotte det næste talent og hjælpe med at udvikle det,” siger Tommy Andersen, der sammen med Eric Lagier står i spidsen for byFounders.

Tommy Andersen er én af Danmarks mest kendte serieiværksættere, der blandt andet står bag Embedit og senest Libratone. Han er meget aktiv investor i det danske iværksættermiljø, og han har været med til at stifte Nordic Makers, ligesom han er medlem af Regeringens Iværksætterpanel.

Eric Lagier har været involveret i nogle af Nordens mest succesfulde tech-virksomheder, heriblandt Skype og Tradeshift og senest Memolane, som han solgte til HP for fire år siden. Han har de seneste syv år opholdt sig i Silicon Valley, hvor han har drevet sin egen virksomhed og hjulpet en lang række danske startups med at etablere sig i USA, blandt andet Vivino og Realm.

Målsætningen er globale succeser

byFounders er en “early stage” investeringsfond, som går tidligt ind og investerer i virksomheder, mens de stadig er meget unge. Fonden har fokus på danske og nordiske tech-startups med globalt potentiale og vil investere bredt i både software, services og produkter.

“Norden har et stort potentiale for at skabe flere internationale vækstvirksomheder. Virksomheder som Spotify, Unity, og Zendesk har allerede vist vejen, og Silicon Valley har derfor fået øjnene op for Norden. Vores stærke gruppe af tech-iværksættere giver os en unik og tidlig adgang til de mest interessante nye tech startups i Norden. Krydrer du det med bred operationel støtte og et kæmpe internationalt netværk, specielt i Silicon Valley, så har du opskriften på en succesfuld venture fond, som vi nu glæder os til at gå i luften med,” siger Eric Lagier.

Tech-iværksætterne i fonden:
Eric Lagier: Skype, Tradeshift, Memolane
Tommy Andersen: Embedit, Libratone
Bjarne Christiansen: Realm
Christian Birk: Endomondo, Investor
Christian Lindholm: Fjord, Vertical, Koru
Claus Moseholm: GoViral, Investor
Danny Lange: Microsoft, Amazon, Uber, Unity
David Helgason: Unity
Gert Sylvest: Tradeshift
Heini Zachariassen: Vivino
Henrik Rosendahl: CloudVolumes
Jacob Aqraou: Finexia, Ebay
Jakob Jønck: Endomondo, SimpleFeast
Jesper Højberg Christensen: Advice
Juha Christensen: Cloudmade, Cogniance
Kaare Danielsen: Jobindex
Kasper Hulthin: Podio, Peakon
Lars Fløe Nielsen: Sitecore
Lars Thinggaard: Milestone Systems
Michael Drejer: ProPeople, FFW
Michael Moesgaard Andersen: CBB Mobil, Configit
Mikkel Hippe Bruun: Tradeshift
Moonis Kamil: Onfone, iPosen
Morten Primdahl: Zendesk
Peter Hartzbech: iMotions
Peter Holten Muhlmann: Trustpilot
Peter M. Jensen: ParStream, Presidiohealth, StopTheHacker
Robin Daniels: Salesforce, Box, Vera, Linkedin
Sten Tamkivi: Skype, Teleport
Thomas Madsen-Mygdal: Podio, 23, CPHFTW
Tommy Ahlers: Zyb, Podio
Torsten Kolind: YouNoodle

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY