You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

4 af de 10 hurtigst voksende startups i Norden, kommer fra Danmark

@Adam

Nordens startup scene har gennemgået en særdeles voksende udvikling de seneste år, som har resulteret i, at flere unicorns har fået vinger. Og der er muligvis nye på vej.

Nordens startup scene har gennemgået en særdeles voksende udvikling de seneste år, som har resulteret i, at flere unicorns har fået vinger. Og der er muligvis nye på vej.

Der er flere unicorns fra den skandinaviske startuprede, som allerede er fløjet ud og har erobret verden. Du behøver ikke tænke længere end til Spotify eller JustEat, som der i dag, er at finde over hele verden med millioner af daglige brugere. Men der er stadig flere nordiske startups, der har vokseværk. Heriblandt 4 danske startups som er værd at holde øje med.

Ifølge data fra Dealroom, brugt af Sifted, er venturekapital investeret i nordiske startups med oprindelse fra Norden steget med 29.6% til 38.3% mellem 2022 og 2023, alt i mens kapitaltilstrømningen af amerikansk kapital er faldet fra 20.5% til 8.8% i samme periode. 

Startups i Norden har også ansat nye medarbejdere i rekordfart, hvilket i stor grad kan tilskrives den nordiske selvforsyning af venturekapital. 

Sifted har lavet en liste med de 10 hurtigst voksende startups i Norden, hvor 4 ud af de 10 er startups fra det danske startup-økosystem. Dem kan du få et overblik over her:

De 4 danske startups på listen

FlatPay blev stiftet i 2022 og har hovedkontor i Herlev. De er en dansk ‘point of sale’-løsning (POS) for ejerledede små- og mellemstore virksomheder (SMV’er), som eksempelvis restauranter, pizzeriaer og frisører. 

Læs også: Dansk scaleup rejser trecifret investering: Vil ekspandere i Europa

Sidste måned rejste FlatPay EUR 45 millioner i en serie-b runde fra britiske Dawn Capital og den danske ‘early stage’-investor Seed Capital. De er til stede i Danmark, Finland og har gjort tidlige fremskridt i Tyskland. Der er i dag 129 ansatte og de har i alt rejst USD 67.4 millioner.

Agreena blev stiftet i 2018 med hovedsæde i København. De hjælper landmænd med at adoptere til regenerative praksisser, og hjælper andre virksomheder med at nå deres bæredygtighedsmål.

Læs også: Agreena rejser over 340 millioner kroner: Regenerativt landbrug bliver fremtiden

Virksomheden er en af Europas bedst finansierede agritech-virksomheder og rejste sidste år en USD 50 millioner i en serie B-runde fra Giant Ventures, HV Capital, AENU og den svenske investeringsfond Kinnevik. Der er i dag 260 ansatte og de har i alt rejst kapital for USD 81 millioner.

Monta er stiftet i 2010 og har hovedsæde i København. De forsøger at imødekomme behovet for et pålidelig og tilgængelig ladeinfrastruktur, som skal følge med det voksende antal elbiler på vejene. Deres platform er designet til at levere en integreret løsning for elbilførere, virksomheder, byer og elnettet. 

Læs også: Monta har udviklet elbilernes svar på AirBnB

De er blevet støttet af flere venturekapitalfonde, herunder den svenske klima-tech VC Pale Blue Dot, Creandum og den danske ‘early stage’-fond byFounders. Der er i dag 307 ansatte, hvortil de har rejst USD 143 millioner.

MinervaX blev stiftet i 2010 med kontorer i København. Biotech-startuppen udvikler en vaccine mod Gruppe B Streptokokker. Bakterien er en førende årsag til livstruende infektioner hos nyfødte og ved dødfødsel.Virksomheden blev tidligt investeret i af Novo Holdings, Novo Nordisk’ moderselskab.

Sidste år rejste de en finansieringsrunde på EUR 54 millioner fra EQT Life Sciences, OrbiMed og eksisterende investorer. I dag er der 50 ansatte.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY