You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

40 millioner skal gøre Veo’s fodboldkamera en succes i USA

@sebastian

Små fodboldklubber får samme video-muligheder som topklubber med kombinationen af kamera og smart software fra danske Veo. Nu har startuppet fået en investering på 40 millioner til at rulle løsningen ud i USA.

Små fodboldklubber får samme video-muligheder som topklubber med kombinationen af kamera og smart software fra danske Veo. Nu har startuppet fået en investering på 40 millioner til at rulle løsningen ud i USA.

Det der vanvittige saksespark Jonas fra serie-holdet lavede kan sagtens blive en legende i fodboldklubben, men det kommer sjældent længere, fordi det ikke blev optaget. Sådan er det med millioner af fodboldkampe hvert år: Fordi de ikke bliver filmet, ryger unikke mål og situationer i glemmebogen.

Det vil det danske startup Veo løse med sit transportable fodboldkamera, der bruger kunstig intelligens til at optage fodboldkampe. Med løsningen får mindre klubber adgang til samme video-muligheder som topklubberne, og det kan både bruges til fornøjelse og seriøs træning.

”Når kampen er optaget og analyseret af vores software, begynder magien. Vi har nemlig udviklet vores egen kunstig intelligens-software, der kan følge bolden og skabe samme oplevelse som på en tv-transmission. Samtidig har man mulighed for at fryse en situation og zoome helt ind på én spiller. Og her begynder man at kunne analyse og opkvalificere fodboldspillerne,” fortæller Henrik Teisbæk, CEO i Veo.

Læs også: Hjørring-robot der optegner fodboldbaner får millioninvestering

Virksomheden blev stiftet i 2015, og har nu fået så meget luft under vingerne, at en A-runde på 40 millioner kroner netop er landet fra blandt andet Courtside VC, franske Ventech VC og danske Seed Capital. En investering der skal bruges til at etablere Veo på det Nordamerikanske marked.

“Med kapitalindsprøjtningen kan vi begynde at indfri vores forventninger om at blive en central spiller, både på det amerikanske og på det globale fodboldmarked,” siger Henrik Teisbæk.

Demokratiserer video

For at optage en fodboldkamp eller -træning kræver det, har det traditionelt krævet, at klubben har en kameramand, der kan følge bolden i 90 minutter, et kameratårn ved banen og de tekniske evner til at klippe og redigere optagelsen efter kampen. Det setup er kun realistisk for få fodboldhold.

“Vores ambition er at gøre videoteknologi til en naturlig del af fodbold. I alle klubber på alle niveauer. Ikke kun i de få store klubber, der allerede har ressourcerne til at optage og bare vil have en nemmere løsning. Dem er vi super glade for at hjælpe, men vores mission er især at hjælpe de mindre klubber, der ikke har haft mulighed for at optage deres kampe og mål indtil nu,” siger Henrik Teisbæk.

Både hardware og software er udviklet fra bunden i Veos kontor i København, hvor 35 medarbejdere er fuldt beskæftigede med at bygge og videreudvikle fodboldkameraet. Og alene i år har Veo-kameraer på 3.000 fodboldhold i 50 lande optaget flere end 25.000 fodboldkampe.

Fodboldindtog i football-nationen

Mens USA for de fleste startups er drømmen, kan det som fodbold-startup virke mindre åbenlyst at satse på en nation, der er mere kendt for deres kærlighed til basketball, baseball og amerikansk fodbold. Men det skal man ikke lade sig narre af, forklarer Henrik Teisbæk.

”USA er faktisk verdens næststørste fodboldmarked. De er jo vilde med sport, og lige fra skoleniveau bliver de brandet og sat til at spille mod hinanden, så hele sportssystemet er bare rigtig stort,” siger han.

Læs også: Players 1st bruger VM som katapult for ny fodbold-service

Veo har da også allerede nu forudbestillinger på vej til de første 200 amerikanske klubber, og på grund af bredden ser de markedet som super interessant.

”Vi skal ikke kun levere til de professionelle tophold. Det er bredden, der er interessant for os – at gøre det muligt for alle at optage video på en måde, som kun har været muligt for tophold i mange år.” siger han.

Andre sportsgrene – på sigt

Veos kamera består af to 4K-linser, der optager hele banen, så der ikke behøves en kameramand. Derfor er hardwaren også i princippet klar til at blive brugt i andre sportsgrene. Men på nuværende tidspunkt holder Veo fokus på fodbolden.

”De penge vi har rejst nu, skal bruges til at etablere virksomheden på det amerikanske marked og få skabt en god base. Og når vi er lykkedes med det, er det vores intention på sigt at gå ind i andre sportsgrene,” siger Henrik Teisbæk.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY