You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

6 Fintechs du bør holde øje med

@sebastian

I samarbejde med Copenhagen Fintech Lab har vi fundet 6 danske fintechs, som du bør holde øje med de kommende år.

I samarbejde med Copenhagen Fintech Lab har vi fundet 6 danske fintechs, som du bør holde øje med de kommende år.

Der er ekstrem fart på det danske fintech-økosystem. Alene i år har både Lunar og Pleo opnået den eftertragtede unicorn-status: Et startup værdisat til mere end én milliard dollars.

Det betyder dog ikke, at der ikke stadig er gang i den længere nede i vækstlaget. Og sammen med Copenhagen Fintech Lab har vi fundet frem til 6 af de unge startups, som du bør holde øje med:

Iqomi.dk

Udnytter krypto-markedet til at give en fast rente på indlån

35 procent af danskernes indlån i bankerne forrentes negativt. Det har Iqomi.dk sat sig for at gøre noget ved, og værktøjer er kryptomarkedet.

Modellen gør det nemt for almindelige danskere, der ellers ikke er eksponeret mod krypto, at få et fast afkast på deres formue på mellem 3-8 procent – med dividender der bliver udbetalt direkte på ugentlig basis..

Det juridiske arbejder er gjort, partnerskaberne er på plads og platformen er ved at blive bygget. Iqomi regner med at lancere sin løsning senere på året.

Dreamplan.io

En digital bankrådgiver som giver uafhængig vejledning om privatøkonomien

Mange boligejere er rigere end de aner, hvis bare de formår at optimere den måde, de sparer op og afvikler gæld på.

Dreamplan.io er en digital løsning, der giver finansiel vejledning baseret på hele privatøkonomien, så boligejerne får det overblik, der kan gøre dem rigere gennem livet – og ultimativt realisere deres livsdrømme.

Servicen er baseret på en freemium-model, hvor mere avancerede funktioner på sigt vil kræve, at brugerne betaler for et abonnement. Det gør Dreamplan.io for at holde vejledningen uafhængig.

Januar

Compliant bitcoin on-ramp for virksomheder

Bitcoin har ligesom resten af kryptomarkedet længe været et kuriosum ved siden af de etablerede finansielle markeder, som etablerede virksomheder i vid udstrækning har holdt sig fra. En af barrierene er compliance, og startuppet Januar vil nu bygge bro mellem banking og krypto med en samlet on-ramp for virksomheder og institutionelle investorer.

Januar vil blandt andet det nemt at tilføre krypto-aktiver til virksomhedsbalancen på en compliant måde. Samtidig vil de give bitcoin-virksomheder adgang til en traditionel bankforbindelse inklusiv IBAN og compliance.

Startuppet har flere danske kryptoveteraner i besætningen – blandt andet fra Coinify og WeMoveCoins.

Picadon

Gør depositum til en grøn investering

I den ene ende mangler der enorme milliardinvesteringer i impact-området, hvis vi skal nå FN’s verdensmål. I den anden, ligger store beløb i form af depositum i hi. Startuppet Picadon vil få de to ender til at mødes.

Med Picadons løsning bliver depositum for leje et middel mod en grønnere fremtid, og lejerne selv kan investere i bæredygtige virksomheder og dermed få et afkast mens har en positiv impact.

Løsningen er udviklet i København af fintech-nørder og skabere med passion for bæredygtighed og stort kendskab til den finansielle industri.

Plata

En deleøkonomisk platform der formidler lån mellem private

Der står mere end 1000 mia. kroner på danske indlånskonti, mens andre danskere betaler en meget høj rente på deres forbrugslån.

Plata ønsker at demokratisere långivning i Danmark ved at gøre det nemt og gennemsigt at refinansiere gæld peer-to-peer.

Den deleøkonomiske tjeneste formidler kontakten mellem private og hjælper med kreditvurderingen. Selve transaktionen foregår direkte mellem långiver og låntager.

Helloflow

Gør kunde-onboarding simpel

Onboarding af kunder er vigtig for enhver virksomhed, men med et hav af regler og krav er opgaven altafgørende i den finansielle sektor.

Startuppet HelloFlow introducerer plug and play kundeonboarding, som gør det muligt at onboarde kunder på minutter i stedet for uger – selv uden et stort udvikler-team i ryggen.

Med digital onboarding spares manuelle arbejdsgange i den komplicerede process, og compliance-opgaven automatiseres.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY