You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

6 megatrends påvirker sporten de kommende år

@sebastian

Måden vi dyrker og forbruger sport på er under voldsom forandring. Institut for Fremtidsforskning og DGI peger på seks megatrends, som kommer til at påvirke udviklingen de kommende år.

Måden vi dyrker og forbruger sport på er under voldsom forandring. Institut for Fremtidsforskning og DGI peger på seks megatrends, som kommer til at påvirke udviklingen de kommende år.

Det er svært at spå om fremtiden. Alligevel er megatrends en god indikation på, hvor vi er på vej hen.

Det betyder ikke, at megatrends vender alting på hovedet, så sportsgrene, foreningsliv og et aktivt idrætliv ser helt og aldeles andereldes ud om nogle få år. Men de tegner nogle stærke tendenser i udviklingen, som formentlig er kommet for at blive – og som gradvist kommer til at ændre den måde sport eksisterer, forbruges og dyrkes på.

Institut for Fremtidsforskning har sammen med DGI fundet frem til seks megatrends, som de mener i særlig grad vil påvirke både samfundet og herunder også sporten de kommende år:

1: Bæredygtighed

Verdensmålene har i høj grad sat konkrete mål for en mere bæredygtig fremtid, og det kommer også til at ramme sporten og foreningslivet. Både for klodens skyld, men også fordi vi som udøvere og tilskuere forventer stillingstagen til bæredygtighed.

2: Digitalisering

Digitaliseringen er alle vegne, og rammer således også sportens verdenen i stadig større grad. Både når vi som udøvere er i kontakt med en klub. Når klubben skal forbedre sine tilbud til medlemmerne. Når vi samler os omkring sportsgrene gennem digitale løsning. Når vi sidder på stadion eller foran fjernsynet og forbruger sport. Og helt ud i den måde, som vi dyrker både nuværende og kommende sportsgrene på.

3: Sundhed

Sport er ikke bare for sjov og hyggelig adspredelse – det handler også om sundhed. For nogle er sundhed nærmest blevet en religion og den vigtigste grund til at engagere sig i sport, og det vil formentlig kun fylde mere fremover.

4: Individualisme

“One size fits all” er død. I alle dele af vores liv, er vi blevet vænnet til at kunne designe og skræddersy løsninger der passer lige præcis til det behov og den situation, vi er i lige her og nu. En udvikling der også allerede skaber strømninger i sportens verden.

5: Kommercialisering

Det danske foreningsliv har traditionelt været drevet af en meget høj grad af fællesskab og frivillighed. Den tradition for nu konkurrence af mere kommercielle tilbud – idræt, motion og sundhed er blevet en handelsvare.

6: Demografisk udvikling

Vi bliver ældre, flere er single og indbyggertallene i de store byer vokser markant. Det stiller nye krav den organisering, frivllighed, faciliteter og foreningslivet, som vi kender det.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY