7000 unge kæmpede om den bedste idé til Danish Entrepreneurship Award 2017

@jakob

Tusindvis af unge iværksætterspirer fra 6. klasse og op til universitetsniveau var i går samlet til Danish Entrepreneurship Award 2017. 

Masser af idérige, engagerede og forventningsfulde unge var torsdag mødt op i Messe C i Fredericia, hvor Danish Entrepreneurship Award 2017 fandt sted. Her kunne de udveksle idéer, få sparring og teste sig selv af som iværksættere på en dag, der satte fuldt fokus på entreprenørskab i Danmark. Den skriver Fonden for Entreprenørskab i en pressemeddelelse.

Alle deltagerne havde inden awarden arbejdet med at udvikle deres idé til dagen, hvor den langt om længe skulle stå sin prøve i det sprudlende iværksættermiljø. Der var derfor en vrimmel af forventningsfulde unge i messehallen, som allesammen var klar til at give den fuld gas og imponere dommerne med deres idé.

”I år har vi set mange spændende, kreative og ikke mindst meget brugbare idéer. Det er virkelig medrivende, hvordan deltagerne har lagt så mange kræfter i deres arbejde, og vi er glade for, at vi igen i år har givet dem meget sparring retur, så de kan gå hjem med masser af erfaring og ny viden,” siger Camilla Ryge Leth, projektleder for Danish Entrepreneurship Award.

Medicin-sut og hurtig diagnosticering af slangebid

Det er syvende gang, at Danish Entrepreneurship Award samler unge fra hele landet til en dag med innovative ideer. Mere end 2.000 unge deltog igen i år i den største konkurrence, Idékonkurrencen. De yngste deltagere fra 6.-7. klasse kæmpede om den bedste opfindelse i Projekt Edison, mens Da Vinci-konkurrencen var for ungdomsuddannelserne. Derudover blev årets DesignTalent kåret, og Fonden for Entreprenørskab delte også tre mikrolegater á 25.000 kr. ud til studerende, som havde særligt gode idéer.

Der var mange kreative, brugbare og originale idéer til Danish Entrepreneurship Award 2017. Blandt vinderidéerne var både medicindosering til børn gennem sutter, handicapvenlige smart home-løsninger og en ny måde at opsamle affald i havet på.

Udover at deltage i konkurrencerne kunne de unge også få professionel sparring fra erfarne erhvervsfolk og høre foredrag med erfarne iværksættere som Tommy Ahlers og Ilse Jacobsen.

Danish Entrepreneurship Award 2017 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Trekantområdet Danmark, og er en del af Global Entrepreneurship Week Denmark.

Se alle vinderne og læs mere på award.ffe-ye.dk

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY