You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Årets innovationspriser for agrifood og bioøkonomi er uddelt

@Michael

Agro Business Park har netop uddelt innovationspriser til de tre vindere af årets innovationskonkurrence; Et antiparasitært lægemiddel til fjerkræ, et kaffebaseret bioraffinaderi og en ny, kold pasteuriseringsteknologi til fødevareindustrien.

Igen i år stod Agro Business Park bag uddelingen af tre innovationspriser til agrifood- og bioøkonomiske virksomheder og forretningsideer. 36 ansøgere havde budt ind på konkurrencen, hvoraf 10 finalister blev udvalgt.

De 10 udvalgte skulle pitche foran et dommerpanel i forbindelse med kåringsarrangementet, der til sidst udmøntede sig i, at tre vindere blev fundet. Og hos Agro Business Park var man godt tilfredse med kvaliteten i årets deltagere.

”Vi har mange års erfaring med innovationskonkurrencen, og i år er kvaliteten helt i top. Vi har meget store forventninger til alle de 10 finalister – og ikke mindst de tre vindere, der nu skal i gang med det hårde arbejde med at få deres forretningsidéer realiseret,” siger Kathrine Vejgaard Stage fra Agro Business Park.

De tre vindere er:

Askari – et nyt antiparasitært lægemiddel til fjerkræ
Anders Permin fra Askari-projektet udvikler et lægemiddel mod parasitter hos husdyr. Midlet er et planteekstrakt og kan bruges til æglæggere i fritgående og økologiske produktionssystemer. Og potentialet er stort. Der er nemlig globalt mere end 7 milliarder høns med parasitproblemer.

Kaffe Bueno – Skandinaviens første kaffebaserede bioraffinaderi
Kaffe Bueno er den første virksomhed, der skaber en cirkulær økonomi i forhold til kaffe. Ved at kombinere den nyeste bioteknologi med kaffeaffald udvindes den nærende olie i kaffen, som efterfølgende bruges til at producere naturlige hudplejeprodukter.

Udvikling af kold pasteurisering til fødevareindustrien
Rasmus Mortensens forretningsidé omhandler udvikling af en kold pasteuriseringsteknologi til erstatning af den eksisterende pasteuriseringsproces i fødevarebranchen. Den klassiske pasteuriseringsproces er nemlig særdeles energitung og medvirker til produktforringelser.

Mod en lysere fremtid

Foruden hæderen medfølger 50.000 kroner i kontant pengepræmie til hver af de tre vindere. Desuden tilbydes vinderne tre måneders gratis skrivebord i Agro Business Parks inkubationsmiljøer, der befinder sig i Foulum, Aarhus, København eller virtuelt. Her kan vinderne nyde godt af sparring på forretningsudvikling, branchespecifikt netværk og kapitalfremskaffelse.

”I relation til for eksempel kapitalfremskaffelse har vi blandt både sponsorer og arrangører meget stærke kort på hånden. Hedeselskabet og Future Food Innovation har begge soft funds, der kan medfinansiere udviklingsprojekter på hver deres faglige områder, og også Capnova, der investerer i innovative startups, bruger innovationskonkurrencen til at scoute efter nye potentielle investeringscases,” siger Kathrine Vejgaard Stage.

FLERE FRA COMMUNITY