You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Årets startup og årets investor kåret til topmøde i Aarhus

@sebastian
Region Midtjyllands bedste startup og investor blev torsdag aften kåret til Aarhus Investor Summit på Aarhus Rådhus.

Torsdag aftens samledes mere end 150 deltagere til Aarhus Investor Summit, hvor business angels, VCs og family offices fik mulighed for styrke samarbejdet på tværs af både det danske og internationale investormiljø – og samtidig møde en række af mest lovende, nye startups.

Årets summit havde fokus på tech, og fik blandt andet besøg af NATO Innovation Fund, NOON Ventures, Canute og fremtidsforsker Thomas Geuken.

Til topmødet blev der samtidig kåret årets startup og årets investor i Region Midtjylland, som skaber markante resultater og i særlig grad bidrager til at skubbe det lokale økosystem fremad.

Det blev biotek-virksomheden NMD Pharma og business angel Bo Wase, der løb med hæderen og fremover kan kalde sig ’Årets Startup’ og ’Årets Investor’.

Årets Startup: NMD Pharma

NMD Pharma forsker i metoder til at styrke relationen mellem nerve og muskel, så muskelkraften kan genoprettes hos patienter med muskelsvækkelse. NMD Pharma har siden opdaget flere sjældne muskelsygdomme, hvor behandlingen kan gøre gavn. Formålet er at udvikle et nyt lægemiddel til patienter, der har neuromuskulære sygdomme, hvilket eksempelvis kan ramme evnen til at tale, gå eller styre øjnene.

Juryen begrunder kåringen af NMD Pharma sådan:

“Solstrålehistorien om NMD Pharma, der udsprang af Thomas Holm Pedersens PhD-studie på Aarhus Universitet, er beundringsværdig. Biotek-virksomheden har udviklet sig fra at have ene af videnskabsfolk ansat til nu at have et bredt team af kompetencer bestående af alt fra dyrepassere i forsøgsdyrsfaciliteter til farmaceutiske specialister, som arbejder på at udvikle biotek-virksomhedens lægemiddel i egne laboratorier. Alt sammen med base i Aarhus, hvor de har insisteret på at blive boende.”

“NMD Pharma vinder INCUBA-prisen, fordi de har skabt en skalerbar, innovativ løsning, der bidrager til at skabe bedre livskvalitet for mange mennesker. Teamet udviser stor ihærdighed, og CEO Thomas Holm Pedersen er et væsentligt aktiv for startupmiljøet.”

“Biotek-virksomheden har desuden rejst $47M i en af de største Serie A-runder i Europa fra fire store fonde, og de har vist, at det er muligt at starte en biotek-virksomhed her i Aarhus til stor inspiration for andre startups,” siger jurymedlem Poul Nielsen fra Danske Bank.

NMD Pharma var en del af finalefeltet med to andre startups, Sepior og RE-ZIP.

Årets Investor: Bo Wase

Efter sin egen startup-rejse igennem 20 år har Bo Wase valgt at fokusere sine ambitioner på at hjælpe andre startups. Han har været aktiv business angel i lidt over syv år og er bl.a. aktiv i startupmiljøet gennem bestyrelsesarbejde, rådgivning og som lead-investor i DanBAN.

Juryen begrunder valget af Bo Wase sådan:

“Bo Wase modtager INCUBA-prisen for sit store arbejde og utrættelige engagement som aktiv investor i sine portefølje-virksomheder og startupmiljøet i det hele taget, hvor han skaber resultater i form af vækst og exits. Han er et forbillede for, hvordan man aktivt bidrager i de virksomheder, man investerer i, men på en måde, hvor founders får maksimal plads. Bo er én af de bærende kræfter i DanBan i Aarhus og i investeringsmiljøet generelt, hvor han er kendt for altid at være klar på en snak og sparring med iværksættere. Det underbygges af de mange varme indstillinger, vi modtog med Bos navn på,” siger adm. direktør i INCUBA, Mai Louise Agerskov.

Bo Wase var en del af finalefeltet sammen med Claus Hansen og Mikkel Ploug.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY