Aarhus-startup rejser 112 millioner: Vil være Europas største

Stifterne af Formalize (tidligere Whistleblower Software): Kristoffer Abell, Jakob Lilholm og Magnus Boye.

Fra 0 til 90 ansatte på under tre år. Startup-virksomheden Whistleblower Software skifter navn til Formalize og henter 112 mio. med ambitionenen om at blive Europas førende udbyder af compliancesoftware.

Fra 0 til 90 ansatte på under tre år. Startup-virksomheden Whistleblower Software skifter navn til Formalize og henter 112 mio. med ambitionenen om at blive Europas førende udbyder af compliancesoftware.

This post is also available in: English

De strenge complianceregler, som EU stiller til private og offentlige institutioner, har gjort compliance til et komplekst og tidskrævende arbejdsområde.

Med sin løsning har det aarhusianske startup Whistleblower Software de seneste år gjort det nemt for større virksomheder at etablere en whistleblower-ordning. Nu lancerer den danske startupvirksomhed en platform, der kan hjælpe med flere compliance-områder. Samtidig rejser virksomheden 112 millioner kroner og skifter navn til Formalize.

“Som følge af de øgede krav om informationssikkerhed fra EU er den normale tilgang til compliance ikke længere holdbar. Ved at automatisere store dele af compliancesetuppet, kan Formalize hjælpe virksomheder lette arbejdet uden at gå på kompromis med sikkerheden og muligheden for at tilpasse platformen til virksomhedens konkrete behov,” siger Jakob Lilholm, medstifter og direktør for Formalize.

Stigende behov for complianceværktøjer

De omfattende krav, EU stiller til private og offentlige institutioner, begrænser organisationerne i at udvikle deres forretning. Derfor er der et stort behov for complianceværktøjer som Formalize, som kan lette processen.

BlackFin, der er en af Europas største private kapitalfonde, er hovedinvestor i fundingrunden, og de ser et kæmpe potentiale i Formalize og markedet generelt.

Læs også: Fra idé til 100 millioner på under to år: For Whistleblower Software var timingen afgørende

“Med de compliancekrav, der bliver stillet til organisationer i hele EU, er potentialet i at automatisere complianceprocesser og rapporteringen heraf kæmpestor. Formalize har med sin whistleblowerplatform bevist, at de kan skabe et brugervenligt og markedsledende produkt, der kan spare erhvervslivet ressourcer samtidig med, at man overholder diverse complianceregler,” siger Michele Foradori, Investment Director i BlackFin.

Platform automatiserer compliancearbejde

Indtil nu har Formalize primært bestået af whistleblowerplatformen, der fremover vil blive markedsført som “Whistleblower Software by Formalize”. Siden den seneste investering i november 2022 har virksomheden mere end femdoblet omsætningen og vokset fra 20 til 90 medarbejdere.

Sidste år blev whistleblowerplatformen kåret til den førende af sin slags af G2, en international platform som anmelder software. Den er i skrivende stund tilgængelig for mere end fem millioner ansatte verden over og udbydes af over 500 konsulentfirmaer, heriblandt PwC, Bird&Bird og Baker McKenzie.

Nu udvider virksomheden med en ny platform med henblik på at blive Europas førende udbyder af compliancesoftware. Den nye platform strømliner og automatiserer arbejdsgange forbundet med bl.a. GDPR, NIS2, ISO27001, SOC2 og andre regulativer.

“Vi er enormt glade for at få en investor med, der deler vores ambition om at blive Europas førende udbyder af compliancesoftware. Efterspørgslen på et værktøj, der kan simplificere compliancearbejdet har aldrig været større, og den vil fortsætte med at stige,” siger Jakob Lilholm.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY