You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Aarhus-startup rejser 24 millioner kroner: Har kun eksisteret i et år

@Adam

Aarhusianske Holdbar har fået en investering fra en erfaren investorgruppe. Målet er at udvikle en førende platform, for udbydere af oplevelser, til markedsføring og salg.

Aarhusianske Holdbar har fået en investering fra en erfaren investorgruppe. Målet er at udvikle en førende platform, for udbydere af oplevelser, til markedsføring og salg.

This post is also available in: English

Oplevelsesindustrien har en markedsværdi på milliarder af dollars, men mange virksomheder i branchen er stadig ikke digitaliserede. I 2023 hævdede Skift Megatrends, at oplevelsesindustrien er den branche, som halter mest bagefter når det kommer til teknologi.

Det forsøger Aarhus-startuppet Holdbar at gøre noget ved. De vil skabe en komplet softwareløsning til oplevelsesudbydere, der samler alt som de skal bruge, når de skal promovere og sælge deres oplevelser. 

Nu har virksomheden rejst en Seed-runde på 24 millioner kroner, som skal bruges til at videreudvikle platformen.

“Oplevelser er den hurtigst voksende sektor inden for turist- og rejsebranchen. Især den yngre generation prioriterer oplevelser frem for materielle køb, og ved at udvikle en platform, der hjælper oplevelsesudbydere med at øge deres kommercielle output samt forbedre deres administration, kan de hermed skabe en sundere forretning,” siger medstifter og CEO Lasse Kjær, der i 2023 solgte virksomheden Truestory til Smartbox Group, efter at have stiftet virksomheden i 2012.

Erfarne investorer

Runden er finansieret af Seed Capital og engelske firstminute capital, som er stiftet af Brent Hoberman, der i 2005 solgte bookingplatformen lastminute.com for 1,1 milliarder dollars. Derudover har også Christoph Deckert og Steve Fredette, stiftere af Toast, Inc., investeret. 

“Vi er utroligt glade for at få et så erfarent team med ombord. Toast er en af de virksomheder, vi beundrer meget, fordi de har bygget, hvad vi forsøger at bygge, men inden for restaurationsbranchen. Nu skal vi i  gang med at videreudvikle og skalere platformen, så udbydere verden over kan strømline og udvide deres forretning,” siger Lasse Kjær.

Fremtidens oplevelser

Med en øget efterspørgsel efter oplevelser, har oplevelsesbranchen brug for de rette værktøjer og den rigtige infrastruktur for at omfavne branchens udvikling og få succes.

“Hvad Shopify i løbet af det sidste årti har gjort for e-handelsbrand, håber Holdbar på at kunne levere den infrastruktur, der gør det muligt for små virksomheder i turist- og oplevelsesbranchen at drive deres forretning, uafhængigt af store online rejsebureauer. Holdbars værktøj gør det muligt for SMV’er at gå i direkte dialog med deres kunder på de platforme, de foretrækker; hjemmesider, sociale medier, chatsystemer. I løbet af det næste årti skal virksomhederne eje deres egen data og drive deres egen software, hvis de skal kunne drage fordel af AI. Derfor tror vi på, at Holdbar kan hjælpe små virksomheder i oplevelsesindustrien med den udvikling,” siger Brent Hoberman, medstifter og administrerende partner i firstminute capital.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY