AI-virksomheden Capturi har sikret sig et 30 millioners-rygstød fra kapitalfonden Vækstpartner Kapital, som bl.a. skal bruges på at videreudvikle teknologien og forretningen, lyder det.

Kunstig intelligens-virksomheden Capturi vil opskalere forretningen og videreudvikle teknologien.

Det er budskabet i en pressemeddelse tirsdag, efter den aarhusianske vækstvirksomhed har rejst en investering på 30 millioner kroner fra kapitalfonden VækstPartner Kapital.

Capturi hjælper til daglig virksomheder med at forbedre deres kundedialog ved brug af kunstig intelligens. Og det vil de nu være endnu bedre til.

“Kapitalforøgelsen er et væsentligt skridt på en spændende rejse,
hvor Capturi skal ekspandere til nye markeder og videreudvikle vores produkt,” siger direktør Tue Martin Berg.

12 måneders himmelfart

Selvom Capturi siden grundlæggelsen i 2020 kun har eksisteret i ængstelige pandemitider, er det gået hurtigt. I dag huser virksomheden allerede 25 medarbejdere på hovedkontoret i Aarhus.

Og det er ikke de store kunder, der har manglet i opstartsfasen. Blandt andre har Coop, Salling Group, Lunar, Red Barnet og JP/Politikens Hus allerede prøvet kræfter med Capuris AI-løsninger inden for kundeservice.

Det er netop en af grundene til, at Vækstpartner Kapital nu er blevet en del af ejerkredsen, som udover nøglemedarbejdere også tæller Vækstfonden.

“Capturi har opbygget en succesfuld forretning på kun 12 måneder og har ansat et imponerende team, samt arbejder meget modent med en ekstrem spændende teknologi. Deres forretning og vækstrejse passer rigtig godt til vores investeringstilgang med fokuserede softwarevirksomheder med stort vækstpotentiale. Vi glæder os til at være med på rejsen og bidrage til den næste danske succes indenfor software og kunstig intelligens,” siger Anders Tvegaard, Partner hos VækstPartner Kapital, om investeringen.