Aarhusiansk metaverse-startup vil være global: Rejser tocifret millioninvestering

Aarhusianske SynergyXR er klar til at udvide forretningen markant, efter at en række danske og internationale sammen har skudt et større millionbeløb i metavers- og XR-teknologivirksomheden. Målet er at gøre metaverset til allemandseje med en skalerbar platform til virksomheder verden over.

Selvom metaverset er på alles læber, har aarhusianske SynergyXR dog i over ti år specialiseret sig i teknologien bag. Og med en investering på 20 mio. kr. fra en række stærke danske og internationale investorer, er virksomheden nu klar til at tage deres XR-teknologi og metavers-platform til resten af verden.

Platformen henvender sig særligt til brands og de erhvervsdrivendes virtuelle tilstedeværelse. Og det er helt rigtigt set, mener North-East Ventures, der har taget del i investeringsrunden.

”Man kan sammenligne med det tidlige internet. Først tog det lang tid for virksomhederne at komme i gang, og mange havde svært ved at bruge det, men i dag har alle virksomheder en digital tilstedeværelse. Vi mener, det samme vil ske med metaverset, og i vores søgen efter de dygtigste udviklere i verden indenfor the Corporate Metaverse fandt vi de bedste i Aarhus med SynergyXR,” siger CEO Martin Lumbye.

Også i SynergyXR vækker det begejstring, at man nu kan drømme endnu større end tidligere.

”Vi er ovenud tilfredse med at have disse fantastiske partnere med ombord på rejsen. Vi har fået et bredere netværk og stærkere kompetencer, som udover investeringen kan hjælpe os til at indfri vores meget ambitiøse vækstmål om at syvdoble vores platformomsætning på to år”, siger SynergyXR CEO Mads Troelsgaard.

Flere danske investorer deltog i investeringsrunden. Herunder Vækstfonden, der tror på, at området bliver en dansk styrkeposition i fremtiden.

”I Danmark har vi en stærk digital styrkeposition, og vi er overbeviste om, at AR- og VR-teknologierne står overfor en modningsproces, som vi snart vil se resultaterne af. De har længe været lovende medier, og hos Vækstfonden er vi ikke i tvivl om, at det er den software, som SynergyXR udvikler, der skal være med til at tage dem til det næste niveau”, siger Jesper Lilledal, partner i Vækstfondens afdeling for direkte investeringer.


FAKTA

• SynergyXR specialiserer sig i XR-teknologi og løsninger til the Corporate Metaverse.
• Målsætningen for omsætningen på platformen er, at den er syvdoblet på to år.
• Investeringen er på USD 3 millioner, som svarer til lige over DKK 20 millioner.
• Lead-investor er finske Innovestor Ventures.
• Danske investorer er AURA Ventures, VF Ventures og North-East Ventures.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY