Ebay, Ikea, Nike og Walmart sidder med ved bordet, når de nøje udvalgte startups slipper gennem nåleøjet til acceleratorprogrammet Launch.org. “En enestående mulighed for at skabe forandreing på verdensplan,” siger Sven Philipsen, som er stifter af det aarhusianske startup Eachthing, der netop er sluppet ind.
Som oplyste forbrugere har vi en stor magt, når vi svinger dankortet i det lokale supermarked: De virksomheder, som leverer de produkter, vi ønsker os, bliver direkte belønnet. Men det er bare tæt på umuligt at navigere den magt det rigtige sted hen i en produktjungle af ingredienslister, bæredygtighed og produktionsforhold.
I stedet for at opfinde en ny mærkningsordning har Sven Philipsen derfor stiftet platformen Eachthing, der skal mobilisere forbrugerne på en online platform, hvor de kan interagere med producenterne. En interaktion der skal danne grobund for troværdig produktinformation og -innovation.
“Vi giver dialogen mellem forbrugere, producenter og produkter en platform, hvor tilliden kan vokse. Det betyder, at producenter kan få et tættere forhold og en bedre forståelse for, hvad kunder mener om deres brand og produkter, og samtidig kan forbrugere være med til at påvirke den manglende gennemsigtighed, og de metoder der bliver brugt i produktionen,” siger Sven Philipsen, stifter af Eachthing.
Eachthing hjælper forbrugeren med at evaluere produkter i købssituationer, så produkterne i højere grad matcher deres egne behov og præferencer. Forbrugerne kan efterspørge mere information fra producenten, og se hvad andre brugere af produktet synes om det. Det betyder, at Eachthing kan skabe datadrevne forudsigelser om forbrugeradfærd, købsmønstre og trends.
Og det er faldet i god jord hos det amerikanske program Launch.org, der har offentliggjort Eachthing som en ud af ti udvalgte startups med potentiale til at skabe forandring på verdensplan.

Mødes med Walmart i USA

Acceleratoren Launch.org repræsenterer et stærkt netværk af giganter som ønsker bæredygtig omstilling – blandt andet Ebay, Ikea, Nike og Walmart.
“At blive valgt til Launch.org er selvfølgeligt en kæmpe anderkendelse af, at vi har fat i det helt rigtige. Det er en hel unik mulighed for at få taletid med store, internationale producenter som deler vores dagsorden om at skabe bæredygtige løsninger, der kan skabe forandring på verdensplan,” siger Sven Philipsen.
Det er ikke første gang, at Danmark er præsenteret i Launch.org, der næste år kan fejre 10-års jubilæum. Danske Pond Global, der som de første i verden producerer bio-baserede og biologisk nedbrydelige lim til blandt andet spånplader, deltog i 2015 i Launch.org, og fik i forsommeren 2018 en to- ciftret millioninvestering fra Bestseller-milliardæren Anders Holck Povlsen. Og de 110 startups der hidtil er accelereret gennem Launch.org har fået samlet funding på mere end 100 millioner dollars.
For teamet går turen til Walmarts hovedkontor i Arkansas i USA i december, hvor det første møde med Launch.org-programmet, de andre deltagere samt repræsentanter fra store internationale partnere vil være til stede.