Aarhusiansk techfestival vender tilbage i fornyet form: ”Det er tid til reel forandring”

Aarhusiansk techfestival vender tilbage i fornyet form: ”Det er tid til reel forandring”

@Redaktionen

Efter et par corona-skræntende år er IWDK Tech Festival tilbage i fuldt, fysisk vigør. Denne gang i et mere fokuseret format og med et bredere hold af arrangører bag.


Sponseret: Artiklen er udarbejdet i samarbejde med IWDK Tech Festival.


Corona-pandemien har givet den digitale omstilling et ordentligt spark fremad. Zoom og hjemmekontoret er blevet mainstream, velfærdsteknologier popper frem, og ønsket om en grønnere verden stiller høje krav til fremtidens teknologier.

Både mulighederne og udfordringerne er mange. Derfor mener arrangørerne af IWDK også, at det i år er ekstra vigtigt at få samlet erhvervslivet, det offentlige og borgerne til et fysiske møde på den aarhusianske techfestival IWDK. Så man sammen kan finde de rigtige løsninger til fremtiden.

“IWDK og årets tema “Tech It Forward” repræsenterer alt det, teknologi gør muligt, når vi samles og deler vores ekspertise, interesser og ressourcer på tværs af økosystemet. IWDK Tech Festival 2022 søger reel forandring, effekt og innovation, når vi gør tanker til handling og sætter ord på den teknologiske innovation, der lever i økosystemet i Aarhus-regionen,” siger Adrian Matthew Fey, der er kreativ direktør hos Culture Works, som er hovedaktør bag årets IWDK Tech Festival.

Traditionen tro skydes festivalen i gang med en stor åbning på rådhuset d.3. maj klokken 10. Men IWDK 2022 bliver også en festival, hvor mange ting er anderledes, end de plejer.

En fokuseret festival med nye aktører

Siden IWDK første gang blev afholdt i 2014 har det udviklet sig til det største techevent i Aarhus. Tidligere med 100 arrangementer fordelt over hele regionen, som et hav af arrangører og afsendere stod bag. Men i år er formatet anderledes komprimeret, hvor festivalen kun har tre hovedspor at følge: Entrepreneur, GreenTech og Citizen.

”Det vigtigste er, at styrke alle linjerne og samarbejdspartnerne på tværs. Det er når vi mødes i økosystemet, at innovation sker. Derfor har vi ønsket at skære ned på kvantitet og skrue op for kvalitet, så vi kan få gang i forbindelserne i økosystemet igen efter års nedlukning,” siger Adrian Matthew Fey.

Mens Culture Works er ny hovedaktør på festivalen, har hvert af de tre spor også tilknyttet sin egen aktør: Entrepreneur samler startups og investorer sammen med Happy42, Alexandra Instituttet sætter med GreenTech fokus på den bæredygtige udvikling og det borgerinddragende tech-spor Citizen har Center for Digital Pædagogik som tovholder.

Billedtekst: Da techfestivalen blev født i 2013 fik den navnet ”Internet Week Denmark”, men i år er navnet ændret til IWDK Tech Festival. ”Det handler om mere end bare internettet: Det handler om teknologier, og hvordan de kommer ind i vores samfund og strukturer,” forklarer Adrian Matthew Fey fra Culture Works, som er hovedaktør bag årets IWDK.


IWDK Tech Festival 2022

  • IWDK blev grundlagt af Aarhus Kommune i 2014 som et forum for debat og vidensdeling indenfor teknologiens verden. Festivalen har alle år haft fokus på at skabe rum for de muligheder internettet og techbranchen åbner op for borgere og erhvervsliv
  • Hovedtemaet er i år ”Tech it Forward”. Som noget nyt har festivalen kun tre hovedspor: Entrepreneur, GreenTech og Center for Pædagogik. IWDK arrangeres af Culture Work i samarbejde med Happy42, Alexandra Instituttet og Center for Digital Pædagogik, som er ansvarlig for de respektive spor.
  • Festivalen afholdes d.3.-8. maj som et hybrid event. Læs mere og tilmeld dig på www.iwdk.dk.

Medafsendere frem for deltagere

IWDK 2022 kommer altså med et fokus på et revitalisere og reetablere kontakterne i miljøet efter et par år uden mange fysiske møder.

”Der et sindssygt stærkt tech-økosystem i og omkring Aarhus, men det er ikke nødvendigvis forbundet hele vejen rundt. Man kan godt skyde konferencer i skoen, at man jo bare mødes – men vi mener, at det er ved det fysiske møde, der bliver etableret hyperloops for interaktion på tværs af miljøet, som kan fortsætte året rundt,” siger Adrian Matthew Fey.

Derfor er det også vigtigt, at både startups, kommune og borgere er repræsenteret rundt omkring på scenerne til festivalen.

”Økosystemet skal ikke bare være deltagere men medafsendere på IWDK. Derfor vil man også se økosystemet på den store scene til åbningen – blandt andet med Humio og Artboost som medværter, og Mark Laursen fra Bright Star Studioes som oplægsholder,” siger arrangøren.

IWDK Tech Festival 2022 kan opleves fra d. 3.-8. maj gennem både fysiske og digitale events. Størstedelen af festivalens events er gratis og kræver tilmelding på IWDK’s officielle hjemmeside.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY