Accelerator-event satte fokus på grøn skalering: Danmark »ligger ud over, hvad vi ser andre steder«

Dansk Industri og Canute vil have flere danske startups til at internationalisere deres grønne løsninger. Derfor har de netop afholdt eventet Go Green Global i Industriens Hus.
Stiftere, investorer og eksperter var igen i år samlet, da Canute og Dansk Industri afholdt Go Green Global-eventet for at hjælpe danske impact-startups med at tænke og skalere deres løsninger internationalt.

Selvom Danmark ofte ses som en frontløber, når det kommer til bæredygtig innovation, er vi bagud, når det kommer til skalering vores startups og grønne løsninger internationalt.

Det har Dansk Industri og organisationen Canute sat sig for at lave om på, da eventet Go Green Global løb af stablen i starten af ugen. Over to dage viste danske virksomheder deres bæredygtige løsninger frem for et internationalt publikum og fik sparring af eksperter, investorer og andet godtfolk til at udvikle både bæredygtige og globale forretningsmodeller.

“Det bedste råd er at være meget præcis med hensyn til de markeder, man ønsker at gå ind på, og med hensyn til den specifikke ideelle kundeprofil. For det er i sidste ende afgørende for, hvordan du vil opbygge din driftsmodel, og hvordan du vil indfange den værdi, der er på det pågældende marked. Så det hele starter med kunden og naturligvis med grunden til hvorfor. Er det udelukkende for at øge dit markedspotentiale, eller er der andre strategiske overvejelser, der spiller ind?” forklarede Koen de Groot, Partnership Manager i scale-up-acceleratoren RocketX.

Danmark ligger forrest i det grønne felt

Til Go Green Global-eventet fik danske, grønne startups ekspertråd i alt fra, hvordan man forbereder sig på international vækst og vælger sit marked til hvordan man forbereder sit pitch til internationale investorer.

Og mange af de deltagende danske virksomheder vakte begejstring hos de udenlandske investorer og eksperter.

“Højdepunktet på konferencen har været den fælles kvalitet i de danske virksomheder. Jeg leder i hele Europa efter SDG- og impact-drevne virksomheder, og endnu en gang viser Danmark bare en række virksomheder på alle stadier af investeringer og traktion, som ligger ud over, hvad vi ser andre steder,” fortalte Francois Mazoudier, medstifter af Fundraising Bootcamp, om udbyttet af eventet.

Go Green Global blev afholdt i Industriens Hus den 5. og 6. december.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY