You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Peakout

Fra Adidas til iværksætter: Nu kommer der konkurrence til fitnessabonnementerne

@simone

Den tidligere salgs- og marketingchef, Jeppe Blas Kvorning, hoppede fra et af verdens mest kendte sportsmærker til at starte ud selv. Han vil få folk ud af sofaen og ud af de store træningscentre med sin nye satsning.

Vi ved godt, det er sundt at komme ud og strække kroppen igennem, bruge musklerne og bevæge sig efter en lang dag foroverbøjet over computeren i en stilling, der inden for yoga nok ville få navnet gribben. Men trods de mange gode argumenter, så vinder sofaen tit. Også selvom man har et af abonnement i et af de efterhånden mange fitnesscentre.

Men faktisk får op mod 40 procent aldrig brugt deres fitnessabonnement. Det ligger bare og giver god samvittighed i lommen, fortæller Jeppe Blas Kvorning, tidligere salgs- og marketingchef i Adidas. Og det er dem, der er målgruppen for hans nye satsning, Peakout.

Vi vil have variation og autentiske træning

Peakout er en app, hvor forskellige udbydere af træning samles under ét. Modellen er en pay-as-you-go, som senere bliver udvidet med et klippekortformat på tværs af de forskellige udbydere, om det så er paddleboard, yoga eller crossfit.

“Jeg har siddet i Adidas i mange år, hvor vi brugte meget energi på analyser og data over brugernes adfærd. Der viste sig en tendens mod, at folk efterspørger variation og autenticitet. Mange af dem, der melder sig ind i et stereotypt center, der tilbyder lidt af det hele, har svært ved at bebeholde motivationen,” fortæller Jeppe Blas Kvorning og tilføjer:

“De har kortet i lommen, men bruger det ikke. Det er kun godt for folkene bag forretningsmodellen – og dem, der bruger abonnementet. Vi vil vende det om. Vi tager det fra forbrugernes side.”

Peakout lanceres i de store byer først

Med autentisk træning menes der træning, som udbydes af specialister. Skal man dyrke rigtig yoga eksempelvis, går man til specialisten på hjørnet.

“Det er de miljøer, der vinder frem. Underviseren er her ekspert, i stedet for at kunne lidt af alt muligt, som man ofte ser i de store centre,” siger Jeppe Blas Kvorning.

Peakout lanceres 1. april og kommer i starten til at fokusere på København og Aarhus. Her har Jeppe Blas Kvorning fået 50 aftaler i hus inden for blandt andet yoga, crossfit, paddleboarding og parkour. Brugerne af Peakout får så mulighed for at prøve alle sportsgrenene af i stedet for at have abonnement ét sted, eller bliver tvunget til at punge dyrt ud for at have abonnementer tre steder for at kunne få den ønskede variation.

Investering og Hungry-rådgiver

Jeppe Blas Kvorning regner med at få op mod 200 udbydere mere med fra hele landet over de første par måneder. Allerede inden lanceringen har Peakout fået investering fra Seed Capital og med som rådgivere har appen administrerende direktør i Lunar Way, Ken Villum Klausen og bestyrelsesformand for Hungry Group Morten Larsen.

“Peakout er et interessant startup, fordi man tager en hel industri og strukturerer det på en ny måde. Her får man et pass på tværs af flere sportsgrene og træningscentre. Det er helt unikt, især når man kigger på, hvor mange der har et abonnement, de ikke bruger,” siger Morten Larsen og tilføjer:

“Jeg har selv fire børn, der skal fragtes til karate og tennis, og det er ikke altid interessen holder ret længe. Med et klippekort på tværs er det også spændende for os med børn.”

Inspireret af trend i USA

Peakout er inspireret af et lignende tiltag i USA. Her lancerede appen Classpass i 2013 og har nu 35.000 bookinger om dagen.

“Vores tanke går godt i tråd med deres, fordi forbrugerne ændrer sig. Vi kalder dem Peakout-atleter; dem som vil have variation og ikke gider hamsterfitness,” siger Jeppe Blas Kvorning.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY