AI-drevet automatisering bringer orden i ustrukturerede data og arbejdsgange

AI-drevet automatisering bringer orden i ustrukturerede data og arbejdsgange

Harald Collet, CEO og medstifter af Alkymi.
@Redaktionen

Selvom strømmen af data er accelereret, behandles data i høj grad stadig manuelt – hvilket afholder virksomheder fra at opnå deres fulde potentiale. Nye AI-drevne automatiseringsløsninger, som Alkymi, har dog formået at vende ineffektivitet til en konkurrencefordel.

Selvom strømmen af data er accelereret, behandles data i høj grad stadig manuelt – hvilket afholder virksomheder fra at opnå deres fulde potentiale. Nye AI-drevne automatiseringsløsninger, som Alkymi, har dog formået at vende ineffektivitet til en konkurrencefordel.

Artiklen er sponseret af Alkymi – en af de partnere, som gør “Copenhagen Fintech Magazine 2021” muligt.

Digitalisering har indledt en ny æra med forretningsoptimering, der fremmer adgangen til data. Men det har også utilsigtet introduceret et nyt sæt af operationelle udfordringer i forhold til stigninger i datamængder, ændringer i leveringsmetoder og mangel på standardiserede formater for indgående kundedata.

Virksomheder, der ønskede at udnytte værdien i indkommende data, benyttede sig oprindeligt af manuel dataindsamling, udtrækning og transformation. De fleste har imidlertid hurtigt indset, at denne tilgang ikke var effektiv og rimelig dyr.

Sig hej til automatisering

Nye virksomheder, der arbejder med data og automatisering af arbejdsgange, har gentænkt, hvordan der interageres med data ved at optimere alle faser af datarejsen gennem banebrydende AI-teknologier og effektiv udnyttelse af menneskeligt talent. Alkymi, en førende virksomhed med speciale i automatisering af data og arbejdsgange støttet af det danske softwarefirma SimCorp, mener, at det første skridt mod en effektiv proces er en centralisering af data.

“Vi ønskede at etablere et centralt knudepunkt, der giver vores kunder en enkelt kilde til fakta, når de skal tage beslutninger,” siger Harald Collet, CEO og medstifter af Alkymi. “Data Inbox indsamler data fra en række forskellige kilder, herunder e-mail, dokumenter og forretningsformularer, der hjælper erhvervslivets brugere med at behandle flere oplysninger med færre vinduer og klik.”

Fordelen ved dette er hurtigere beslutningstagning, datastyring og revision samt bedre styring af risici og compliance. Brugeren har altid kontrol over sin data, og kan når som helst linke dataene tilbage til kilden.

Sluk for støjen

Finansielle tjenester og forsikringsselskaber håndterer ofte store datamængder og forskellige kilder, men ofte er det kun en brøkdel af oplysningerne i dokumenter og e-mails, der er nødvendige i en given arbejdsproces. Med andre ord bliver lokalisering og udtrækning af de korrekte data den største udfordring.

For at løse dette problem har Alkymi skabt Alkymi Patterns – et smart filter til kritiske data. Løsningen anvender flere AI-elementer, herunder computer vision og maskinlæring, til at lokalisere, udtrække og fremvise brugerspecificerede data i et rent og struktureret format.

”Alt, hvad brugeren skal gøre nu, er at se på de relevante datapunkter og klikke på en knap for at skubbe dataene fremad. Den samlede databehandling bliver 98 procent hurtigere end den manuelle status quo og minimerer også menneskelige fejl, fordi den endeligt godkendte data direkte kan integreres i dine eksisterende forretningssystemer,” siger Harald Collet.

Fjerner forhindringer

AI-teknologien har unægteligt gjort sit indtog i finans- og forsikringssektoren. Alligevel holder nogle virksomheder sig stadig tilbage med at integrere teknologien i deres arbejdsgange, fordi de tror, at det er kompliceret at implementere og kræver specialister at vedligeholde. Men sådan er det ikke nødvendigvis.

”Alkymi fjerner kompleksiteten forbundet med intelligent dokumentbehandling. Vores kunder behøver ikke at være maskinlærings- eller AI-eksperter, for vi har bygget løsningen til brugere i erhvervslivet,” siger Harald Collet.

Dette er fordelagtigt i en verden, hvor alle virksomheder konkurrerer om at ansætte de bedste dataspecialister.

”Ved at fjerne forhindringerne ved at bruge nye teknologier hjælper vi vores brugere med at blive innovative. Dette passer godt til det fokus, som alle vores kunder har, hvilket er bedre data, bedre beslutninger og mere kontrol,” siger Harald Collet.

Alkymis kunder tæller både startups og store virksomheder, hvilket viser, at udnyttelse af AI ikke kun er for de virksomheder, der har råd til at ansætte specialister inden for området. Alkymi gør AI-drevne automatiseringsløsninger tilgængelige for alle.

Alkymi blev stiftet i 2017. Medstifter Harald Collet, en dansk expat bosat i New York, har en baggrund i SaaS fra Bloomberg LP, hvor han sad i en stilling som General Manager. Harald Collet har også erfaring med strategisk forretningsudvikling og indirekte salg fra Autonomy samt produktstyring fra de syv år, han tilbragte hos Oracle Corporation i Silicon Valley.

Besøg alkymi.io for at lære mere om Alkymi.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste