You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

AI-softwarevirksomhed henter millioninvestering: Vil gøre op med bias i erhvervslivet

@Erik

Develop Diverse har siden 2017 stået bag en softwareløsning, der hjælper virksomheder med at kommunikere og rekruttere på tværs af køn og etnicitet. Nu har startupet hentet en større millionininvestering fra Seed Capital, som skal gå til at udvide forretningen.

Develop Diverse har siden 2017 stået bag en softwareløsning, der hjælper virksomheder med at kommunikere og rekruttere på tværs af køn og etnicitet. Nu har startupet hentet en større millionininvestering fra Seed Capital, som skal gå til at udvide forretningen.

Mangfoldighed har længe været en brændende platform for erhvervslivet. Men når det gælder rekruttering og kommunikation, har bias vist sig at være svær at få bugt med.

Men det skal være slut nu.

I hvert fald, hvis det står til den danske AI-virksomhed, Develop Diverse, der siden 2017 har stået bag en softwareløsning, som ved hjælp af kunstig intelligens og machine learning gør det muligt for virksomheder at kommunikere inkluderende og appellere på tværs af skel.

Og selvom Develop Diverse allerede i dag bliver har 13 ansatte og bliver brugt i 35 lande på tværs af 5 kontinenter, er ambitionenerne stadig tårnhøje.

“Vores mål er at Develop Diverse bruges af alle og er tilgængelig på samtlige kommunikationskanaler. På den måde lærer brugere at være mere inkluderende i deres kommunikation og bliver bevidste om de ubevidste biases ved kontinuerlig uddannelse og brug af softwaren,” fortæller Jenifer Clausell-Tormos, som er PhD, tidligere forsker i farmaceutisk industri og stifter af Develop Diverse.

Solide resultater

Med Develop Diverses løsning kan brugerne uploade en tekst eller en fil og på få sekunder få udpeget, hvilke ord, billeder og videoer, der med fordel kan ændres for at appellere mere inkluderende. Software inkluderer også et undervisningselement, som gør brugerne klogere på deres eget sprogbrug.

Store virksomheder som Danske Bank og Vestas har allerede prøvet kræfter med Develop Diverses softwareløsning gennem et pilotprojekt – og resultaterne har indtil videre været positive.

“Softwaren er fantastisk til både at tiltrække flere samt stærkere kandidater af begge køn og til at øge bevidstheden om mangfoldighed og inklusion hos HR såvel som hos ledere. I et pilotprojekt hos Danske Bank antallet af kvalificerede kvindelige ansøgere således med 81% og 39% for mænd ved at fjerne bias i jobannoncer,“ udtaler Ole Bech-Petersen, som er Head of Talent Acquisition i Danske Bank.

Investeringsvognen ruller

Resultaterne er ikke gået ubemærket hen hos investorerne. Senest er venturekapitalfonden Seed Capital trådt ind i virksomheden med en investering på cirka 15 millioner kroner (2 millioner euro).

“Jenifer Clausell-Tormos og hendes team har formået at bygge en løsning, der enkelt og billigt kan afhjælpe problemet, og som har skabt imponerende kundetilfredshed. Nu er der ikke flere undskyldninger! Vi glæder os til at hjælpe med at bygge den næste danske vækstvirksomhed – skabt af en kvinde, hvilket vi heller ikke ser ofte,” fortæller Managing Partner i Seed Capital, Ulla Brockenhuus-Schack

Investeringen skal blandt andet bruges til at udvide forretningen og udbrede løsningen, som indtil videre kun fungerer på dansk og engelsk.

“Vi er utroligt glade for at have Seed Capital med ombord! Vi kommer til at investere i produktudvikling og den kommercielle del af forretningen sådan at alle
medarbejdere kan bruge Develop Diverse både i ekstern og intern kommunikation på endnu flere sprog i Europa og USA,” siger Jenifer Clausell-Tormos

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY