Christian Rasmussen, CEO og stifter af Roger.ai.

AI-startup udfordrer Nets’ Betalingsservice

AI-startup udfordrer Nets’ Betalingsservice

Ved at automatisere betalingsprocessen på en moderne måde tager Roger.ai kampen op med betalingsgiganten Nets, inden de næste år satser på det store, amerikanske marked.

Deres første startup Assemblage skulle gøre det nemt og hurtigt at mødes på nettet og dele billeder i realtid, og det gik så godt, at startuppet i 2014 blev solgt til amerikanske Cisco.

Efter et par år med overlevering af forretningen, kunne man tro, at stifterne trængte til en velfortjent pause. Men Cathrine W. Andersen og Christian Rasmussen har allerede i starten af året kastet sig ud i et nyt startup-projekt: Roger.ai.

”Ideen kom ret hurtigt efter vi solgte til Cisco. Jeg får røde knopper af at logge ind i netbank og gøre alle de ting for at få betalt mine regninger. Og når man bor fast i San Francisco og skal betale danske regninger, bliver det bare endnu værre,” fortæller Christian Rasmussen, CTO og stifter af Roger.ai.

Ligesom deres første startup bygger Roger.ai på et problem, de selv har. Og et problem som de brændende ønsker at løse.

”I forvejen er det at punge ud jo ikke det sjoveste i verden, og skal man bruge mental kraft på det, er det endnu værre,” siger Christian Rasmussen.

David mod Goliat

Softwaren, som ligger bag Roger.ai, hjælper med hurtigt at få betalt regningerne. I praksis sender man en mail med en regning til den kunstige intelligens. Den hiver selv beløbet, modtager og betalingsinfo ud. Derefter er det eneste, man skal gøre, at godkende betalingen manuelt.

Løsningen har så småt fået fodfæstet på det danske marked, og i første omgang ønsker Roger.ai at udfordre Nets og Betalingsservice, som i dag bruges af mere end 90 procent af danskerne.

”Jeg fornemmer, at folk er lidt todelte omkring Betalingsservices store markedsandele. Teknologien fungerer, men store virksomheder leder efter alternativer, for de er ikke interesseret i at betale x-antal kroner per regning,” mener Christian Rasmussen.

Roger.ai skal ikke kun sørge for at bygge bedre funktion end Betalingsservice, for der skal mere til, hvis de eksisterende kunder skal hoppe over på en ny løsning. Her satser Roger.ai især på en abonnements-baseret prismodel fremfor et beløb per regning.

”Den store udfordringer ikke usablity og teknik, for det har vi styr på. Udfordringen er at konvertere de eksisterende kunder. Og der tror jeg, vi har en spændende model, som kommer ud i starten af året,” siger Christian Rasmussen.

Kun første skridt mod internationalt marked

Løsningen er netop rullet ud i Danmark – hvor de i 2018 for alvor vil forsøge at udfordre Nets – mens det næste naturlige marked for startuppet er det amerikanske. Stifterne Christian Rasmussen og Cathrine W. Andersen har nemlig været bosat i San Francisco siden de solgte deres første startup til Cisco, mens udviklingen foregår i Danmark.

”Vi har et nyt samarbejde med en amerikansk bank, som går i gang næste år. Vi regner med at være meget aktive i USA i 2018, hvor vi ruller en tilsvarende løsning ud som i Danmark men med lidt ekstra features,” siger Christian Rasmussen.

Mens det store sats ligger i USA arbejder de samtidig på at gå ind i endnu et europæiske land, men som med alt andet fintech skal det regulatoriske på plads først. Sikkert er det dog, at konkurrencen mod Nets og Betalingsservice i Danmark kun er første skridt i rejsen mod at blive et internationalt betalings-startup.

”I Danmark fungerer infrastrukturen godt, så det vi lærer i Danmark, er noget, vi kan bruge og have med i kufferten når vi ekspanderer til andre lande. De tests, vi har kørt i USA, viser gode resultater, så jeg tror, vores vækst bliver endnu større i USA, end den er i Danmark,” vurderer Christian Rasmussen.