100.000 trådløse HDMI-sendere er langet over disken, siden Airtame lancerede sit første hardware-produkt for fire år siden. Nu er det fremadstormende danske startup klar med opfølgeren: Airtame 2.
Efter en rekord-crowfunding på 8,5 millioner kroner, et fokustifte mod virksomheder og udddannelsesinstitutioner og en mission om at fjerne kabler fra professionelle miljøer, har Airtame solgt imponerede 100.000 enheder af sin trådløse HDMI-dongle.
Efter fire år lancerer den danske virksomhed nu Airtame 2.
“I første omgang ønskede vi bare at blive fri for kabler – et relaterbart og almindelig problem i mangeoganisationer. Men vi har siden indset, at problemer rummer mange flere faceter. Og med års produktudvikling og bruger-feedback er vi stolte af at lancere Airtame 2, som ikke bare fjerner kabler men også hjælper til bedre skærmbrug,” siger Brian Kyed, CPO og co-founder af Airtame.
Den nye Airtame 2 kommer således også til at tappe ind i digitale skiltning og app-integrationer, i et forsøg på at gentænke hvordan en sort skærm kan blive til et smart, samarbejdsdisplay.

Forbedret hardware

Mens Airtime 2 stadig fokuserer på en trådløs og bedre skærmoplevelse, så er der også opgraderet på hardware-fronten. Den nye version har fire gange mere RAM end den første, den trådløse rækkevide er fordoblet og så er wifi-chippen fem gange hurtigere end forgængeren.
“Airtame 2 er et stort skridt fremad i design og funktionalitet. Airtame 2 vil gøre folk i en professionel setting i stand til at bruge deres skærme og projektorers fulde potentiale – og gøre bedre samarbejde muligt. Airtame 2 er ikke bare ekstremt nem at bruge, den vil også forbedre ethvert fremadtænkende workspace,” siger Brian Kyed.
Airtime blev fornyligt tildelt 1,15 millioner euro fra EU gennem Horizon 2020.