Ambitiøse iværksættere søges: Accelerator vil sætte skub i turismen

@Redaktionen
Iværksættere med bæredygtige, digitale og skalerbare forretningsidéer får nu en unik mulighed for at teste, udvikle og modne nye produkter. Det sker i turismens startup-accelerator i foråret 2023. Ansøgningsfristen er 20. november.

Sponseret: Artiklen er udgivet i samarbejde med Hub for Innovation in Tourism.


Airbnb, Booking.com og Get Your Guide er bare nogle af de traveltech-unicorns, som har rusket op i rejsebranchen de seneste år. Og turisme er stadig et milliardmarked i hastig udvikling. Et marked med kæmpe potentiale for nye forretningsideer og innovation, der udnytter digitale muligheder og tilbyder nye bæredygtige oplevelser.

Derfor søger branchen iværksættere med bæredygtige og digitale forretningsidéer til et nyt acceleratorprogram i foråret. Og Hub for Innovation in Tourism, som står bag programmet, opfordrer startups til at overveje, om deres løsning kunne gøre gavn i den bredde rejsebranche, som både tæller hoteller og restauranter, rejsebooking og transport, oplevelser og attraktioner samt konferencer og events.

“Globalt set har startups været den primære innovationsdriver i turismen gennem mange år. Branchen er stadig under massiv forandring, og det betyder også et enormt potentiale for nye, digitale løsninger og forretningsmodeller,” siger Heidi K. Dahl Larsen, sekretariatschef i Hub for Innovation in Tourism.


Fakta: Turismens startup-accelerator

  • Hub for Innovation in Tourism søger ambitiøse iværksættere, som ønsker at skalere virksomheden.
  • Ansøgerne skal enten skabe grøn og bæredygtig turisme eller brænde for at udvikle nye teknologier, som kan tilføre digital distruption til branchen.
  • For at ansøge skal man som minimum have en forretningside – et CVR-nummer er ikke påkrævet. Virksomheder med et dansk CVR-nummer skal dog være registreret efter 1. juni 2016

Læs mere og tilmeld dig her


En unik adgang

Acceleratoren tilbyder først og fremmest personlig rådgivning og skræddersyede forløb, som tilrettelægges ud fra den enkelte virksomheds behov. Målet er at markedsmodne nye forretninger på kort tid. Det sker i praksis gennem test, validering og feedback på markedspotentialet – og coaching fra specialister med stort branchekendskab og netværk inden for turisme.

“Er du et traveltech-startup, er turismens startup accelerator det eneste rigtige sted at starte, da det er skræddersyet til den enkelte startup. Her er det kassen, der skal passe til os – og ikke omvendt,” siger Josephine Piplits, CEO og founder af TripDoodler, har været igennem det seneste forløb i acceleratoren.

Netværk er afgørende for succes i opstartsfasen. I forløbet møder deltagerne derfor andre startups, potentielle kunder og samarbejdspartnere. Ikke mindst takket være partnerkredsen på acceleratoren, som tæller Dansk Kyst- og Naturturisme, MeetDenmark og Dansk Storbyturisme, hvoraf de to sidstnævnte har sekretariat hos Wonderful Copenhagen, samt Erhvervshusene, Danske Destinationer og AAU Innovation, som er samarbejdspartnere i projektet.


Ansøgning og forløb

  1. Send en ansøgning. På baggrund af ansøgning udvælges deltagere til en Pre-accelerator.
  2. Udvalgte iværksættere inviteres til at deltage i pre-acceleratoren, som er en todages
    workshop. På baggrund af workshoppen udvælges ansøgere til at deltage i et fire måneders forløb med start umiddelbart efter.
  3. Endeligt udvalgte iværksættere fra workshoppen deltager i et accelerationsforløb på fire måneder.

Læs mere og tilmeld dig her


 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY