Danske Human Library Organization har indgået et partnerskab med det store amerikanske energiselskab UGI om udviklingen af en ny digital læringsplatform, der skal blive “et hjemsted for nysgerrige og modige samtaler med mennesker overalt,” lyder det fra stifteren.

Da den danske non-profit-organisation Menneskebiblioteket tilbage i 2000 åbnede dørene til deres første event på Roskilde Festival, blev det en bragende succes.

Konceptet var enkelt: Deltagerne fik mulighed for at at stille spørgsmål til eller “bladre” i levende mennesker, som hver især repræsenterede en stereotype – og dermed få udfordret sine egne fordomme.

I dag er organisation til stede i mere end 80 lande – og det er ikke gået ubemærket hen. Det store amerikanske energiselskab UGI har netop indgået et partnerskab med HLO (Human Library Organization) om blandt andet at sponsorere en ny digital læringsplatform, der skal formidle organisationens diversitets-, inklusion- og ligestillingsindhold ud til hele verden.

“Med denne vigtige støtte fra UGI vil vi snart kunne tilbyde vores safe spaces online og udgive folk som “åbne bøger ” i håb om at sikre en bedre forståelse af mangfoldighed. Den app og det fællesskab, vi bygger sammen, bliver et hjemsted for nysgerrige og modige samtaler med mennesker overalt,” siger Ronnie Abergel, CEO og stifter af HLO, om det nye partnerskab.

Menneskebibliotekets virke har hidtil ofte været til arrangementer på biblioteker, universiteter og arbejdspladser. Men de fysiske møder, som organisation ellers har nydt stor succes med, har haft trange kår i coronatiden. Derfor har de måtte tænke digitalt.

Et længere samarbejde

Samarbejdet er ikke opstået ud af det blå. En af HLOs store organisationsydelser er undervisning og uddannelse for erhvervslivet i inklusion, diversitet og social stigma.

UGI og den danske nonprofit påbegyndte et længere uddannelsesforløb i 2020, hvor ledelsen blandt andet modtog træning i inklusiv og rekruttering med fokus på diversitet. Og i det kommende år vil yderligere 500 UGI-medarbejdere deltage i lignende kurser.

“Vi er begejstrede over at annoncere dette strategiske partnerskab med Human Library og hjælpe med at fremme missionen globalt. Vi lancerede vores program om tilhørsforhold, mangfoldighed, inklusion og ligestilling (BIDE) i 2020 for at fremme større diversitet i tankegang, inkluderende ledelse og retfærdig behandling af vores medarbejdere, kunder og samfund, vi betjener. Vi tror, ​​at vores partnerskab med Human Library vil hjælpe os på vores rejse at blive en endnu mere innovativ og inklusiv virksomhed, ” udtaler Roger Perreault, CEO i UGI Corporation.