You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Amerikansk rap-stjernes nye musikvideo bruger motion-dragt fra dansk startup

@sebastian

Den nyudklækkede megastjerne ‘Lil Nas X’ har valgt en motion capture dragt fra det danske startup Rokoko til at gøre sine bevægelser digitale i ny musikvideo.

Den nyudklækkede megastjerne ‘Lil Nas X’ har valgt en motion capture dragt fra det danske startup Rokoko til at gøre sine bevægelser digitale i ny musikvideo.

Det danske startup Rokoko havde for nyligt én af de dage på kontoret, som gør det alt det hårde arbejde værd. Indbakken i San Francisco fik nemlig en besked fra teamet bag det amerikanske stjerneskud ‘Lil Nas X’, som ville bruge virksomheden motion capture dragt til en ny musikvideo.

“Det er oplevelser som denne, der gør, at man nogle gange lige skal knibe sig lidt i armen på en rejse som vores. Jeg havde dagen før lyttet til Old Town Road og læst om Lil Nas X’s vilde historie, og så tikker der pludselig en mail fra hans team. Så er det sjovt at være iværksætter,” siger Jakob Balslev, stifter og CEO i Rokoko.

Rapperen Lil Nas X har lige slået rekorden for længst tid på toppen af den amerikanske hitliste Billboard. Derfor var det danske startup også meget interesserede i at det 20-årige stjerneskud bruge dragten i optagelsen af sin nye musikvideo til sangen “Panini”. Men der skulle handles hurtigt.

Jakob Balslev fortæller, at det danske hold skulle være klar til optagelserne i Los Angeles bare ugen efter, de fik den første mail. Og da Jakob ikke kunne være personligt til stede under optagelserne, blev det i stedet vennen Don Allen, som er animator for Dreamworks, der stod for optagelserne og repræsenterede danske Rokoko på dagen.

Se videon her, for at høre om hans oplevelser under optagelserne:

Maksimal eksponering gennem mega-stjernen

Rokoko blev grundlagt i København af Jakob Balslev, Matias Søndergaard og Anders Klok, hvor de tre stiftere skabte en sensor-baseret motion capture-dragt kaldet Smartsuit Pro.

Siden har Rokoko lanceret et ‘Motion Library’ med digitale bevægelser i samarbejde med Unity, og dragten er allerede solgt til firmaer som Sony, Microsoft og 20th Century Fox.

Læs også: Rokoko indgår omfattende partnerskab med giganten Unity

Det er altså ikke første gang, at de danske stiftere gnubber albuer med stjernerne, men oplevelsen med Lil Nas X gjorde dog alligevel særligt indtryk på Jakob Balslev:

“Der er ingen over eller ved siden af Lil Nas X på den internationale musikscene lige nu. At han har kastet sin kærlighed på vores firma er en helt vild følelse. Han havde budgettet til at vælge frit på alle hylder, men kom alligevel til os. Og når én af verdens største og mest nyskabende stjerner bruger vores udstyr til en musikvideo, er det altså noget, der bliver bemærket i den amerikanske showbusiness,” siger Jakob Balslev.

Se det endelige resultat af optagelserne i musikvideoen her, som i skrivende stund er set mere end 7 millioner gange:

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY