You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Appen Mountainbike United er på sporet af skalering med nye ejere ombord

@Anna
Mountainbike United har netop budt tre nye medejere velkommen. De nytilkomne kræfter skal hjælpe appen med at køre ud over Danmarks grænser og gøre forretningen kommerciel.

Hvert år hopper cirka 500.000 danskere på mountainbiken for at cykle rundt på en af Danmarks 220 officielle mountainbikespor. En del af dem bruger appen Mountainbike United til at tracke deres ture og finde spor.

Nu har de to business angels Flemming Nielsen og Jesper Møller samt softwareselskabet GateHouse købt sig ind i virksomheden. Målet er nu at gøre Mountainbike United til en kommerciel succes.

“Hos GateHouse har vi stor erfaring med at udvikle platforme og virksomheder inden for Software as a Service, og vi ser et enormt potentiale i Mountainbike United. Vi investerer i en række startups, og i de virksomheder, vi kigger på, er der så meget lighed i, hvor de gør det godt, og hvad der går galt. Her kommer vi og de øvrige investorer med den forretningsviden, der skal til for at modne Mountainbike United,” siger Kenney Schmidt Christiansen, CEO i GateHouse.

Appen cykler til Holland

Siden Mountainbike United blev stiftet i 2016, har de fire grundlæggere – som alle er cykelentusiaster med it-baggrund – forsøgt at gøre appen økonomisk bæredygtig. Det har ført til 60.000 aktive brugere og 140.000 downloades.

I samarbejde med investorerne skal forretningsmodellen dog strømlines og fokuseres, så appen kan køre ud over Danmarks grænser.

“De internationale perspektiver er rigtig gode. Ikke mindst fordi app’en er fuldstændig replikabel. Værdien er, at du kan se, hvor sporene befinder sig, og så er netværksdelen og de øvrige værditilbud bygget ovenpå. Den viden, vi har om, hvordan danskerne bruger app’en, kan vi bruge til at udvide internationalt,” siger Kenney Schmidt Christiansen.

I første omgang vil Mountainbike United indtage Holland, hvor virksomheden allerede er i dialog med de relevante nationale organisationer og turismeorganisationer. Virksomheder, der bygger mountainbikespor, er også en væsentlig spiller, da det er her, Mountainbike United kan få adgang til data om sporene.

I det hele taget har sporene en stor betydning for det community, der er omkring sporten.

“I mountainbike-sporten har man talemåden ”no dig, no ride”. Altså, at du skal hjælpe med at vedligeholde sporene for at kunne benytte dem. Enten ved at deltage i spordage eller at donere et beløb til det frivillige sporlaug. På samme måde bliver vores opfordring til brugerne af app’en, at de bidrager for at være med til at sikre en digital platform, der understøtter sporten,” siger Morten Kamp Schubert, medstifter af Mountainbike United.

Når Mountainbike United først er etableret på de europæiske markeder, er det planen at appen også skal til USA.

FLERE FRA COMMUNITY