Apple køber dansk AR-startup for 200 mio. kr. i hemmelighedsfuld handel

@rasmus

Danske Spektral, der bruger kunstig intelligens til at behandle live-video i realtid, er blevet opkøbt af tech-giganten Apple for et tre-cifret millionbeløb.

Danske Spektral, der bruger kunstig intelligens til at behandle live-video i realtid, er blevet opkøbt af tech-giganten Apple for et tre-cifret millionbeløb.

I al stilhed har Apple opkøbt danske Spektral. Egentlig skete opkøbet allerede sidste år, men handlen er først blevet opdaget nu, skriver Børsen. Der spekuleres i hvorvidt opkøbet er en del af Apples øgede fokus på at booste deres augmented reality indsats, som de gjort over en længere periode.

Spektral bruger maskinlæring og computer visions teknologi til at skære mennesker ud fra video baggrunde i real tid. Det danske startup, der tidligere gik under navnet CloudCutout, er tidligere SCALEit-deltager, men hvorvidt kontakten til industrigiganten opstod på turen er uvist.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra de to stiftere Henrik Paltoft og Toke Jansen. Sidstnævnte har netop fået en ny titel: Manager ved Computational Imaging ved Apple. Om andre medarbejdere følger trop er uvist. Inde på CVR-registeret kan det ses at direktør, Jonas Pilgaard, og de to medstiftere har solgt deres ejerandele i selskabet.

Spektral er endnu et led i Apples AR-kæde

De stiftede AR-virksomheden tilbage i 2014, og i 2017 lukkede Spektral en runde på 2,8 millioner dollars med deltagelse fra en række amerikanske VCs. Efter investeringen gav Toke Jansen en sjælden kommentar til Berlingske Business:

“Vores mål er ikke selv at skabe apps, men at indgå partnerskaber med nogle af dem, der allerede har mange brugere og så udvikle løsninger, der passer lige præcist til deres brugere.”Den mission må siges at være opfyldt med salget til Apple. Med opkøbet bliver det danske startup det seneste skud på tech-gigantens AR-stamme, der blandt andet består af en tysk eye-tracking virksomhed, SensoMotoric Instruments, og en augmented reality lense virksomhed, Akonia Holographics.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY