Rasmus Benjamin, stifter af Arrogant

Arrogant enmandshær sælger plakater til hele verden

Plakatbutikken Arrogant startede som et hobbyprojekt, men da omsætningen fra plakatsalget på én måned ramte 270.000 kroner, blev Rasmus Benjamin nødt til at være Arrogant på fuld tid.

Plakatbutikken Arrogant startede som et hobbyprojekt, men da omsætningen fra plakatsalget på én måned ramte 270.000 kroner, blev Rasmus Benjamin nødt til at være Arrogant på fuld tid.

Selvom Arrogant i bund og grund er en butik, der sælger plakater, flyder det med alt fra naturoplevelser til velindrettede hjem og ikke mindst en muskuløs Maserati på virksomheden Instagram-profil. Markedsføringen rimer i det hele taget en smule på firmanavnet – tilsat fotos af Rasmus Benjamin, som er manden bag Arrogant.

”Jeg er selv en stor del af brandingen. Jeg går meget op i, at man også kan se, hvem det rent faktisk er, der laver tingene. Det hele må gerne have lidt arrogance, men jeg gør det også med et glimt i øjet. Navnet Arrogant kom sig af, at jeg synes, det signalerer, at man ikke går på kompromis med kvalitet eller holdninger. Jeg går ikke på kompromis med noget af det jeg laver. Aldrig,” siger Rasmus Benjamin, stifter af Arrogant.

Et billede af Arrogant-Maseratien fra virksomhedens instagram-profil.
Et billede af Arrogant Maseratien fra virksomhedens instagram profil

Noget tyder på det, at den arrogante tilgang virker. Over 21.000 følger Arrogant på Instagram, 110.000 på Facebook, og tre år efter lanceringen har han solgt tusindvis af plakater fordelt på 29 forskellige lande fra sin egen webshop.

”Jeg benytter mig ikke rigtig af retailers, for jeg gider ikke, at det bliver mainstream og er noget, alle bare kan få fingrene i nede i enhver butik,” forklarer Rasmus Benjamin, der siden starten har solgt over 12.000 plakater.

Herre i eget hus

Egentlig arbejdede Rasmus Benjamin på et reklamebureau i Horsens og var glad for sit job. Men da to af kollegerne begyndte at sælge børneplakater og havde succes med det, lod han sig inspirere.

”Jeg kunne jo følge lidt med på sidelinjen, og kunne se, at deres omsætning steg. Jeg var på elevløn, så jeg havde en plan om, at skulle op og lave 3-4000 kroner ekstra om måneden,” siger Rasmus Benjamin.

Læs også: Få solgt dit produkt: “Analysér, trim dit budskab og smalltalk”

Da han var træt at at se på de bykort- og illustrationsplakater, der fandtes i enhver butik, designede han nogle mere maskuline plakater, han selv havde lyst til at have hængende i sin ungkarlehybel.

Måtte forlade drømmejob

5000 kroner blev smidt i plakattryk og en indløseraftale hos Nets, mens han selv lavede hjemmesiden – en investering der et år senere gav en omsætning på 270.000 kroner på bare én måned.

“Når man står alene med 5000 kroner som eneste startkapital, skal man virkelig arbejde for at opnå noget. Når det så tager fart lynhurtigt, skal der lægges en masse timer i udvikling og vedligeholdelse. Det gjorde, at jeg efter halvandet år med projektet måtte forlade mit drømmejob som art director på et af Danmarks bedste reklamebureauer,” siger han.

Arrogant-studiet i Vejle, hvor Rasmus Benjamin arbejder til dagligt, er smækfyldt med alle hans plakater.
Arrogant studiet i Vejle hvor Rasmus Benjamin arbejder til dagligt er smækfyldt med alle hans plakater

Vil udleve sin egen drøm

Selvom omsætningen i Arrogant er solid, er det stadig Rasmus, der styrer hele butikken: Han designer, bestiller printet, signerer hver enkelt plakat i hånden og får plakatrøret sendt af sted.

”Jeg har tegnet, siden jeg var otte år gammel, så jeg har altid været kreativ, men jeg har aldrig sagt til mig selv, at jeg skulle være iværksætter. Jeg kan heller ikke se mig selv lave andet end det her – sælge powerbanks eller fidgetspinners eller et eller andet lort. Men fordi jeg er god til det, jeg laver, så ser jeg det som helt naturligt, at det er det, jeg går efter,” siger Rasmus Benjamin.

Har aldrig måtte overleve på pasta med ketchup

Vejen til at blive iværksætter var da også meget organisk og indeholdt hverken store forretningsplaner eller måneder med pasta og ketchup som hovedret.

”Man ser mange iværksættere starte ti virksomheder, før de får succes med den ene, og så lukker alle de andre igen for at holde fokus på den, der går bedst. Den slags iværksætter er jeg ikke. Jeg har haft et fuldtidsarbejde imens, som jeg har udfaset i takt med at Arrogant voksede. Så jeg har ikke oplevet den iværksætterstart, som de fleste har,” siger Rasmus Benjamin.

Læs også: Nye produktionsteknologier gjorde iværksætterdrømmen til virkelighed

Han går dog ikke og drømmer om at blive lønmodtager igen.

”Nu laver jeg det, jeg godt kan lide. Når du sidder som fast lønmodtager på et reklamebureau ejet af en anden, så udlever du en andens drøm. Det er vigtigt at udleve sin egen drøm,” siger Rasmus Benjamin.

En investor banker på

Arrogant har netop lanceret sin første kollektion af plakater, som er udviklet i samarbejde med en anden kunstner end Rasmus. Efter tre år er han ved at være klar til at få andre kræfter med i projektet, så virksomheden kan få musklerne til at kaste sig ud i andre slags interiørdesign.

”Der har været rigtig mange, som gerne ville investere i Arrogant, men jeg kan ikke bruge pengene alene. Jeg skal bruge nogen, der kan noget andet end mig, og som har styr på interiørbranchen,” siger Rasmus Benjamin.

En second chance med stor betydning

Lige nu snakker han med en investor med et produktionsapparat, der kan hjælpe Arrogant længere ind i interiørbranchen. Lykkes det, er planen, at han på sigt vil have nogle designtalenter ind i Arrogant på mere fast basis.

”Der er nogle grafiske designere, jeg kan se noget talent i, som jeg har lyst til at udvikle. Nu er jeg selv kommet ud af en skole, hvor jeg fik frie hænder på det reklamebureau, jeg arbejdede på,” forklarer Rasmus Benjamin, og den opdragelse var helt afgørende for ham:

”Jeg har selv brugt hele min ungdom på at lave ingenting og ikke have nogen planer med livet – jeg har lavet alt muligt lort i mine unge dag. Der var ingen der troede på, at jeg nogensinde skulle blive til noget. Men så fik jeg en second chance hos reklamebureauet, hvor jeg fik lov til at udfolde mig selv. Og det ved jeg i hvert fald, hvor stor betydning har for mig i dag – og for resten af mit liv,” siger Rasmus Benjamin.

”Der er potentiale til, at Arrogant kan blive rigtig stort”

Selvom der er udsigt til ansatte i butikken, forestiller han sig dog ikke at lave et imperium alla Bjarke Ingels, hvor han i højere grad bliver administrator end designer.

”Der er potentiale til, at Arrogant kan blive rigtig stort, hvis det bliver gjort ordentligt med de rigtige mennesker. Jeg har altid sagt til mig selv, at hvis jeg vandt i Lotto, vil jeg stadig lave det, jeg laver. Den kreative del er vigtig for mig at være i. Jeg har altid en ide til et eller andet, og det er vigtigt at få tømt ud i ideerne jævnligt – jeg elsker nemlig at se ting ske.”

Arrogant-studiet i Spinderihallerne, Vejle.
Arrogant studiet i Spinderihallerne Vejle

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY