Automatiske virksomhedslån skaber 10 jobs om dagen

Foto: Mauricio Romero V.
@Redaktionen
Qred kan på få timer både vurdere en virksomheds låneansøgning og udbetale pengene, hvis de bliver godkendt. En hastighed der er afgørende for nye forretninger i vækst – og som er med til at skabe 10 jobs om dagen året rundt.

Sponseret: Artiklen er udgivet i samarbejde med Qred.


Vækst koster penge, men som lille virksomhed kan det være svært at danse med bankerne, hvis man har brug for et lån til at booste forretningen. Udfordringen kender serieiværksætter Emil Sunvisson, og derfor stiftede han i 2015 fintech-virksomhed Qred, som skulle ændre på låne-oplevelsen for små virksomheder.

”Alle små virksomheder – særligt mikro-iværksættere – har svært ved at få lån. Og alle iværksættere kender den mistillid, man møder hos bankerne,” siger han, og tilføjer, at det er netop dén frustration, som driver Qred fremad:

“Der er sket så meget innovation på låneområdet for forbrugere, men nærmest ingenting for små virksomheder. Det er stadig en lang proces at forstå og risikovurdere forretningerne, og derfor tager et lille lån på 100.000 kroner for lang tid for bankerne at vurdere til, at de kan gøre en forretning ud af det.”

Qred har siden 2017 gjort det nemt for små, danske virksomheder at få en lånevurdering, og behovet har vist sig stort. I dag beskæftiger den hurtigvoksende virksomheder 180 medarbejdere på tværs af Norden og Benelux-landene, og alene i Danmark har Qred hjulpet 4.000 virksomheder med 500 milloner kroner til vækst.


Om Qreds virksomhedslån

  • Qred gør det nemt og hurtigt at ansøge om et virksomhedslån på 10.000-2.000.000 kroner. Ansøgningen behandles i løbet af få timer, og pengene udbetales med det samme.
  • Mere end 25.000 virksomheder har allerede fået finansiering gennem Qred.

Læs mere eller ansøg om et lån her.


10 jobs om dagen

Små virksomheder har brug for at være agile, hvis de vil overleve. I en låneproces betyder det, at det bedste svar er en godkendelse, mens det næstbedste er en hurtig afvisning. Det værste for iværksættere er at stå i en situation, hvor de har afleveret en stor stak papirarbejde og bare venter på en afklaring.

“For bankerne 50.000 kroner små lån, men for nye virksomheder gør det en konkret forskel. Det kan være dét der giver dem råd til at ansætte den første medarbejder – og faktisk kan vi se, at vi med vores funding er med til at skabe 10 nye jobs hver eneste dag,” siger Emil Sunvisson.

Qred har gjort sig umage for at gøre ansøgningen nem. I praksis skal virksomheden kun forbinde sin bank, mens platformen selv finder alle øvrige oplysninger i offentlige registre. Det betyder, at 80 procent af kunderne faktisk ansøger via mobilen, og efterfølgende kan få lånet udbetalt indenfor en time.

Samtidig sker afbetalingen af lånet på en ”Netflix model”: Der er ingen oprettelsesgebyrer, et fast beløb betales hver måned i 6-18 måneder, og abonnementet kan til enhver tid ”opsiges” ved at afbetale det resterende beløb – uden at det koster ekstra.

”En stor andel af vores kunder kommer tilbage og låner hos os igen, fordi de kan lide vores tilbud. Det tror jeg skyldes vores kombination af en hurtig, digitaliseret beslutning kombineret med en stærk kundesupport, som man faktisk kan ringe til og få svar, hvis der er brug for afklaring omkring noget,” siger Emil Sunvisson.

Qred analyserer mere end 100 parametre på de virksomheder, som ansøger om et lån. Det betyder også, at virksomheden har 15 data scientist ansat til at træner modeller til kreditvurderingen. Foto: Mauricio Romero V.

Lån i stedet for at sælge ud

Qred har gjort det nemt, men de oplever stadig et tabu om at låne penge – både som privatperson og som virksomhed. Og den holdning forsøger virksomheden at gøre op med.

”Det er ikke automatisk dårligt at låne penge – du burde faktisk være stolt, hvis du får lov at låne penge, for det betyder, at du har en sund virksomhed, hvor det kan hjælpe dig at have ekstra kapital at investere,” siger Emil Sunvisson og fortsætter:

”Flere virksomheder burde i det mindste overveje muligheden – især som en boost i en kort periode med vækst. For nogle giver det muligheden for at vokse uden at afgive ejerandele til en investor.”

Efter at have vurderet mere end 100.000 virksomheder har Qred algoritmer efterhånden også en god fornemmelse af, hvilke virksomheder, de med ro i sindet kan tilbyde et lån.
”Mange forveksler hurtig med dårlig – især indenfor lån – men vi analyserer en stor datamængde. Hastigheden skyldes automatisering, og den datadrevne risikovurdering betyder både, at lånene er hurtigere og samtidig kan tilbydes på gode vilkår,” siger Emil Sunvisson.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY