You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Bærbar læsekamera til blinde og svagsynede: Læser højt og genkender ansigter

@Michael

OrCam MyEye, der læser tekst op til blinde og svagsynede i realtid, er nu at finde på det danske marked. Med læsekameraet opnår de synsbesværet øget selvstændighed og bliver mindre afhængige af deres omgivelser.

Det bærbare læsekamera, OrCam MyEye, er kommet til det danske marked hvor de første eksemplarer allerede er taget i brug rundt om i landet.

OrCam MyEye består af et lille læsekamera udstyret med en mini-højttaler som klikkes fast på brugerens briller. Kameraet er forbundet til en lille computer som placeret i lommen eller hænges i bæltet. Når brugeren peger på en tekst, læses den højt omgående.

“For tre uger siden købte jeg en bog. Det er ret grænseoverskridende for en blind at gå ind i en boghandel. Forestil dig at kunne sætte sig derhjemme med en rigtig bog for første gang i fem år, og læse den uden problemer. Kun fantasien sætter grænser for, hvad man kan bruge OrCam MyEye til,” siger Boris Holm, som er en af de danskere, der har taget kameraet i brug.

Boris Holm, der har taget godt imod OrCam.

Større uafhængighed i hverdagen

Ifølge folkene bag vil OrCam MyEye skabe en grad af selvstændighed og uafhængighed for blinde og svagsynede, som ikke ses ved andre hjælpemidler. Foruden at kunne læse vil mange blinde og svagsynede selv nemmere kunne orientere sig på stationer og ved stoppesteder, nemmere handle ind og i det hele taget interagere med andre mennesker privat og på job takket være ansigtsgenkendelses-funktionen.

“OrCam giver øget selvstændighed ved diskret at kommunikere print og digital tekst fra alle overflader, samt ansigts- og produktsgenkendelse i realtid. Ved at kommunikere vigtig visuel information til brugeren af OrCam MyEye, bliver blinde eller svagsynede i stand til at studere, arbejde og klare hverdagsopgaver – alt sammen gennem en brugervenlig og intuitiv løsning,” siger Dr. Yonatan Wexler, Executive Vice President of Research & Development.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY