You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Bæredygtig el-løbehjulstjeneste ruller mod København: Lavere priser skal give sikrere ture

@Erik

Estiske Bolt udbreder deres nye el-hjøbehjul til Københavnsområdet, efter at ny aftale om fastlagte parkeringsområder er trådt i kraft. Selskabet vil konkurrere på bæredygtighed og sikkerhed: “Lavere priser og sikkerhed går hånd i hånd,” siger den nordiske landechef.

Estiske Bolt udbreder deres nye el-hjøbehjul til Københavnsområdet, efter at ny aftale om fastlagte parkeringsområder er trådt i kraft. Selskabet vil konkurrere på bæredygtighed og sikkerhed: “Lavere priser og sikkerhed går hånd i hånd,” siger den nordiske landechef.

Fra og med i dag kan københavnere køre på et nyt slags el-løbehjul. Det sker efter Estiske Bolt er trådt ind i hovedstadsområdet, hvor det tohjulede transportmiddel igen er blevet lovligt.

Den nye lovgivning tilsiger, at brugerne ikke kan parkere løbehjulene i centrum af København, men udelukkende køre i gennem området. Og den nye tilladelse vækker begejstring hos den estiske leverandør.

“Vi er meget begejstrede for at udvide vores forretning på det danske marked, og med den nye aftale om fastlagte parkeringsområder er vi overbeviste om, at vi kan være med til at forbedre og fremskynde Københavns overgang til grønne mobilitetstjenester, som allerede er godt i gang,” siger Alexander Liljeblad, nordisk landechef hos Bolt.

Bolt gjorde sit indtog på det danske marked i juni 2021 og er allerede til stede i Odense. Og med el-løbehjul i mere end 130 europæiske byer er København blot seneste skud på stammen for virksomheden, der er Europas førende leverandør af mikromobilitet.

Bolt vil gradvist udrulle 800 el-løbehjul i hele byen over den næste tid i de udvalgte parkeringszoner, kommunen har udpeget. El-løbehjul fra Bolt vil være tilgængelige i de nordlige dele af Nørrebro og Østerbro, store dele af Vesterbro samt dele af Refshaleøen, Brønshøj og visse dele af Amager.

Stort fokus på sikkerhed

Sikkerhed har været et af de helt store stridsmål, hvilket har fået leverandøren til at oprette et “Safety Toolkit” – en værktøjskasse i appen, indeholder for eksempel indeholder et ‘Beginner Mode’, der begrænser den maksimale hastighed og lærer brugeren at betjene en elektrisk scooter, sikkerhedstips for begyndere og oplysninger om lokale regler for mikro-mobilitet.

“Brugernes sikkerhed er vores absolutte topprioritet, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for proaktivt at uddanne både nye og eksisterende brugere af el-løbehjul om sikkerhedsforanstaltninger, god parkeringsadfærd, og hvordan man kører ansvarligt på el-løbehjul,” siger Alexander Liljeblad.

Derudover har Bolt for nylig stoppet udlejningen af løbehjul i Odense i weekendens nattetimer. Det natlige forbud gælder også i København samt i 13 andre norske og svenske byer.

Mere fokus på bæredygtighed

Med lanceringen i København føler el-løbehjulsmodellen “Bolt 4,” som består af 100% genanvendelige materialer og et mere robust designn med en forbedret levetid på op til 60 måneder. Det betyder, at en tur på løbehjulet reelt er klimanetural, ifølge virksomheden.

“Med vores el-løbehjul i Odense og København – og forhåbentlig andre danske byer i den nærmeste fremtid – tilbyder vi et omkostningseffektivt, klimaneutralt og bæredygtigt alternativ til traditionelle mobilitetsløsninger. Med Bolt 4-designet og -funktionerne fremmer vi trafiksikkerheden, samtidig med at vi skaber en øget forståelse for lokale bestemmelser,” siger landechefen.

Desuden vil selskabet sikre, at brugerne ikke har lige så stort økonomisk incitament til at køre for hurtigt eller bryde færdselsloven i trafikken. Overkommelige priser skal lede til sikrere ture, fortæller folkene bag.

“Hvis brugerne ikke er presset af prisen, er deres ture mindre stressende. Det betyder, at de er mere tilbøjelige til at respektere trafiklys samt cyklister, fodgængere og biler. Derfor mener vi, at lavere priser og sikkerhed går hånd i hånd,” siger Alexander Liljeblad.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY