Sengevirksomheden Bedre Nætter vidste fra start, at deres spidskompetence lå i online-aspektet af forretningen. Det blev bekræftet, da virksomheden lukkede sin eneste fysiske lokation, gik all-in på nettet – og leverede en enorm millionomsætning.

I 2013 var Jonas Byskov blevet færdig med handelsskolen og tænkte, at der skulle ske noget i hans sabbatår, som ikke involverede at sidde i kassen i Føtex. For Jonas Byskov, broderen Martin Byskov og kammeraten Anders Henningsen havde set et hul i markedet: Ingen solgte senge på nettet. 

Derfor gav de tre gutter gav sig i kast med at sælge senge online. Der var bare ét problem. Fordi Bedre Nætter endnu var en lille forretning, var det et krav fra leverandørerne, at virksomheden havde en fysisk butik. Ellers ville leverandørernes andre forhandlere ikke lave forretning med dem. Bedre Nætter

Derfor startede Bedre Nætter ud med en hjemmeside og et showroom i midtjyske Ans.

“Vores showroom var en geografisk hæmsko. Så efter et par år hvor vi havde rigtig fin vækst, besluttede vi, at det var på tide, at vi rykkede 100 procent online,” siger Jonas Byskov, partner og CFO i Bedre Nætter. 

Som sagt så gjort. Bedre Nætter flyttede kontoret til Aarhus, men beholdt showroomet i Ans som lager. 

“Så snart vi lukkede showroomet begyndte vi at få flere kunder online. Årsagen var, at kunderne førhen tænkte, at de også skulle besøge showroomet for at få den fulde købsoplevelse. Men selvom mange planlægger at komme forbi, så sker det ikke for alle. Det var nemmere for os at overbevise kunderne om, at de selvfølgelig godt kan købe senge online, netop vi fordi vi kun eksisterer online,” siger Jonas Byskov. 

Kunderne skal overbevises

Med beslutningen om udelukkende at sælge senge online, fulgte også en ny opgave: At overbevise kunderne om, at de sagtens kan købe deres nye seng på nettet uden at have ligget i den først. 

“Selvom vi har eksisteret i otte år, løber vi stadig ind i den udfordring, at mange kunder spørger, om det er muligt at købe en seng online. Og jo ældre aldersgruppen er, jo oftere bliver det spørgsmål stillet,” siger Jonas Byskov. 

Derfor har Bedre Nætter også tilpasset deres markedsføring. I 2020 annoncerede Bedre Nætter eksempelvis i podcasten ‘Her Går Det Godt,’ som tidligere P3-værter Esben Bjerre og Peter Falktoft står bag.

“Vi tænkte, at vi skulle sigte efter en lidt ældre målgruppe end den vi forestillede os, at ‘Her Går Det Godt’ har. Men deres lyttere har fulgt dem i længere tid, så derfor er deres lytterskare lidt ældre, end hvad man kunne forvente,” siger Jonas Byskov. 

Derfor var der også synergi mellem podcastlytterne og Bedre Nætter.

“Når du fortæller historien om, at vi selv bygger sengene og desuden ombytter, hvis kunden ikke er tilfreds, så er det en tankegang, de yngre generationer kan se sig selv i,” siger Jonas Byskov. 

Sengeudvikling i Jylland

Da Bedre Nætter i 2015 rykkede 100 procent online, begyndte virksomheden også at udvikle sine egne senge. Jonas Byskov forklarer, at man som sengeforhandler normalt går til en leverandør og får leveret sengepakker, som blandt andet består af madras og topmadras. 

“Vi har vendt det på hovedet, og går i stedet til producenterne på de enkelte sengekomponenter. På den måde kan vi altid købe den bedste komponent, og samtidig har vi kontrol over, hvilke komponenter vi sammensætter til kunderne, ud fra hvad vi mener er bedst,” siger Jonas Byskov. 

Læs også: Ugens Startup: Fra praktikant til direktør på tre måneder

Bedre Nætter tester sammensætningen af komponenterne i forhold til forskellige kropstyper samt højde og vægt. Slutmålet er altid det samme: Bedre Nætters kunder skal sove bedre. 

“Jo flere senge vi får gennem vores forretning, jo bedre bliver vi også til at vejlede vores kunder,” siger Jonas Byskov og fortsætter: 

“Kvalitet har altid været et vigtigt parameter for os tre jyske gutter. Vi skal kunne se os selv i spejlet og vide, at vi sælger et bedre produkt end vores konkurrenter.” 

Bedre Nætter disrupter

I dag, otte år efter virksomheden blev grundlagt, er Bedre Nætter et godt eksempel på en virksomhed, som disruptede deres branche. 

Bedre Nætter omsatte i 2020 for et større trecifret millionbeløb og har i dag en andel på omkring 10 procent af det danske sengemarked. Og det har affødt reaktioner fra resten af branchen.

“Vores indtog på sengemarkedet har været med til at skubbe til de fysiske butikker og nudge dem til at blive bedre. For vi har sat spørgsmålstegn ved, hvordan tingene bliver gjort, og hvordan vi kan give kunderne en bedre oplevelse,” siger Jonas Byskov. 

Han uddyber, at Bedre Nætter eksempelvis tilbyder ombytning af sengens fasthed, hvis kunden ikke er tilfreds, og at der er 100 dages returret på virksomhedens senge. Og det har ifølge Jonas Byskov fået de fysiske butikker til at følge trop med lignende services. 

“Vi kan se, at andre sengeforhandlere i dag gør noget lignende. Det er en simpel ting, men det gør, at kunderne i sidste ende er bedre stillet – også selvom de ikke køber hos os,” siger Jonas Byskov.