You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Behøver vi overhovedet at tænke på diversitet, når vi skal løse verdens vilde problemer?

@Adam

Større diversitet blandt både ideer og iværksættere er målet for et nyt initiativ søsat af The Kitchen, Aarhus Universitets største iværksætterfællesskab. 

Større diversitet blandt både ideer og iværksættere er målet for et nyt initiativ søsat af The Kitchen, Aarhus Universitets største iværksætterfællesskab. 

This post is also available in: English

Hvad har diversitet og innovation med hinanden at gøre, og kan en større grad af frisindethed skabe mere plads til nye tanker, som kan føre til redskaber i kampen mod verdens vilde problemer? The Kitchen mener, at diversitet er nøglen, hvis innovationen for alvor skal blomstre indenfor dansk iværksætteri.

”Vi har brug for diversitet i iværksættermiljøer som vores, for når diversiteten mangler blandt iværksættere, mangler mangfoldigheden også blandt de ideer, der udvikles. Diversitet sikrer med andre ord, at vi får skabt anderledes løsninger både på samfundets store og små problemer,” siger Marie Kjølhede, projektleder i The Kitchen, til Techsavvy.Media

The Kitchen Diversified

The Kitchen Diversified er et toårigt projekt som via events, mentornetværk og workshops skal udfordre den konventionelle opfattelser af iværksætteri og nedbryde barrierer for at tiltrække en bredere vifte af studerende og styrke mangfoldigheden i startups, der udspringer fra universitetet.

Pernille Brems, programansvarlig for arbejdsmarkedet i fra Tuborgfondet. lægger vægt på, at netop iværksætteri og diversitet er et oplagt match;

Om The Kitchen:

The Kitchen er Aarhus Universitets startup inkubator, der er dedikeret til at skabe et dynamisk iværksættermiljø og støtte nyskabende ideer af studerende og forskere.

”Der er brug for nye idéer til at skabe en bæredygtig fremtid, og som samfund og erhvervsliv når vi aldrig længere end til unges drømme. Derfor har vi brug for handlekraft og nye evner til at tænke nyt. Innovation skabes bedst med åbent sind, som kan udspringe fra mangfoldighed, hvorfor vi ser frem til at følge de unges arbejde med diversitet i the Kitchen.”

Vi skal turde vi tale om diversitet

En af udfordringerne omkring diversitet er, at emnet for nogle kan forekomme komplekst, og derfor kan være bange for at indgå i samtaler omkring emnet. Det er årsagen til at The Kitchen tager pulsen på, hvorfor det er så svært – og vigtigt. Fredag den 9. februar kickstarter projektet med en samtalesalon om, hvordan startups kan tage hul på at kommunikere mere inkluderende. Eventen afholdes i forbindelse med ”Diversity Week” i uge 6, som er en temauge skabt af græsrodsorganisationen The Link.

I panelet sidder Rikke Kristine Østergaard, som er co-founder af Ditto og står bag podcasten Karrierekvinder, iværksætter Calle Juhl, som står bag det kønsinklusive tøjunivers Bekvm og Heidi Dalmose som er co-founder af det normkritiske grafiske designstudio; Urwelcome. 


Hvad består projektet af?

1. Mentornetværk; The Kitchen Diversified vil etablere et mangfoldigt mentornetværk bestående af erfarne erhvervsfolk, konsulenter, repræsentanter fra NGO’er og alumne-iværksættere fra The Kitchen. Disse mentorer vil deltage i 1:1 møder, workshops og netværksevents for at støtte og guide iværksætterne.

2. Workshops: Projektet inkluderer en række workshops med fokus på temaer, der appellerer til underrepræsenterede iværksættere. Fra værdibaserede startups og enkeltmandsvirksomheder til håndtering af “impostor-syndrom” vil disse workshops give deltagerne en unik mulighed for læring og netværksdannelse.

3. Teach the Teacher: En vigtig komponent er at skabe bevidsthed om sprogbrug og kommunikation omkring iværksætteri. Sessionerne vil bringe eksperter til at guide medarbejdere i The Kitchen og resultere i udviklingen af retoriske retningslinjer for diversitet og inklusion. 

Projektet er støttet af Tuborgfondet og Otto Mønsteds Fond.


Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY