Berlingske vil booste iværksætterideer

@jakob

Fremover vil Berlingske ikke kun skrive om iværksættersucceser, de vil være med at til at skabe dem. Under Techfestivalen i Kødbyen lancerede Berlingske Business deres nye iværksætterkonkurrence.

Men kan et medie påtage sig den rolle?

10 udvalgte iværksætterideer får mulighed for sparring, rådgivning og støtte. De får chancen for at pitche for 60 investorer til en særlig investordag, der vil være intensive workshops undervejs i forløbet og sidst men ikke mindst er der eksponeringen, i et af landets mest læste aviser.

Sidstnævnte er formentlig et gensidigt gode for både mediet og iværksætterne.

“Der er uden tvivl konkurrence blandt medierne om at få de bedste iværksætterhistorier først. På Berlingske skal vi blive bedre til at skrive om, hvad der sker i økosystemet, og hvilken læring der er i den erfaring, iværksætterne gør sig hver dag,” siger Erhvervsredaktør på Berlingske Peter Suppli Benson.

Navnet er Berlingske Boost og for erhvervsredaktøren kan konkurrencen være med til at redefinere mediets position.

Udfordrer status quo

På Berlingskes redaktion har de været vant til at referere, hvad andre gør. Men en ny dagsorden vinder frem. I dag dedikerer fire journalister på Berlingske Business deres tid til research i startup-miljøet, gennemsøge kontorfællesskaber og events i jagt på historier til deres læserskare.

“Iværksættere er en del af Berlingske Business’ DNA, og der er en fødekæde i erhvervslivet. Du skal være lille, før du kan blive stor. Men det er svært at definere hvem, der får den rigtige flyvehøjde,” siger Peter Suppli Benson.

Frem for passivt at observere og beskrive økosystemet vil Berlingske fremover være en aktiv aktør, der bidrager med kompetencer og får indsigt retur.

“Vi vil være mere aktivistiske omkring vores egen positionering i forhold til dem, vi skriver om. Vi vil gerne være med til at fremdyrke initiativer, virksomheder og få mennesker og virksomheder op i den rigtige flyvehøjde. Derfor vil vi kombinere vores journalistiske kompetencer og operationelle erfaring fra iværksætterlivet.” forklarer Peter Suppli Benson og fortsætter:

“Vi vil understøtte og det gør vi ved at give viden og erfaring der uvurderlig som lille virksomhed og sidste ende vil vi gerne udfordre status quo om hvad medier kan tillade sig.”

Han understreger samtidig at Berlingske er et af Danmarks ældste medier. Derfor mener han at de har integriteten til legitimt at indtage den position.

“Berlingske blev stiftet i 1749. Så vi ved, hvordan vi bedriver sandfærdig journalistik. Vores læsere og folk i landet kender os, så det er ikke en marketingkampagne,” forklarer han.

Innovation trives ikke i monokultur

Boost-forløbet er et ivæksætterforløb uden et fastlagt fokus på industri eller branche. Det afgørende er, om ideen er god og skalerbar. Under forløbet får iværksætterne rådgivning og sparring af prominente iværksætternavne som Martin Thorborg, Mette Lykke og Christian Stadil. Fælles for dem er, at de har fokus rettet mod én ting: forretning.

“Det er første år, vi laver det, så vi har ikke lagt en skabelon ned over det. Du skal tage stilling til om du vil åbne op for din forretning og have et venligt skub i ryggen. Dem, der sidder i panelet kender til at definere et potentiale, hvad enten det er tech eller ej,” siger Peter Suppli Benson.

De ti startups, der udvælges som boost-virksomheder, får muligheden for at rykke ind hos kontorfællesskabet The Camp i Ballerup, der ejes af Tryg, men faciliteres af Rainmaking Loft. Til dagligt drives stedet som et tech-fællesskab, men man hilser de nye sidekammerater velkommen og glæder sig til diversiteten, det kan skavbe.

Læs også: Dansk islæt når ti startups begynder i IKEAs nye accelerator

“For os er det vigtigt at åbne op for et nationalt perspektiv som dette. Vi ser ofte at startups vælger co-working space ud fra deres bopæl, så det bliver da absolut interessant at få et bredere nationalt spænd i The Camp. Det samme gælder de faglige arbejdsområder. Det kan eksempelvis gavne salg og medarbejdertiltrækning. Der er to yderst kritiske emner vi alle deler, på tværs af landet og på tværs af arbejdsområder,” siger Brian Gjerstrup, General Manager hos The Camp.

“Vores primære fokus er på tech startups, men det er meget vigtigt for os at skabe det mest værdifulde community med et økosystem af innovative mindsets. Derfor har vi også både rammerne, evnen og lysten til at hilse diversiteten velkommen. Innovation trives ikke i snævre rammer – eller i en monokultur, om man vil,” afslutter Brian Gjerstrup.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY