Claus Methmann Christensen, CEO i Clarhaus.

Betalingsformidleren Clearhaus tredobler overskud: ”Tech er hele mentaliteten i organisationen”

Betalingsformidleren Clearhaus tredobler overskud: ”Tech er hele mentaliteten i organisationen”

På tre år har fintech-virksomheden Clearhaus kapret et sted mellem 20 og 25 procent af det danske marked for nye webshops, og lander i 2017 et overskud på imponerende 11,5 millioner kroner. Spørger man chefen er opskriften på succesen simpel: De er først og fremmest en tech-virksomhed.

På de tre år, der er gået siden lanceringen, har fintech-virksomheden Clearhaus forstyrret og udfordret et marked, der var domineret af store traditionelle banker og monopolagtige tilstande.

Virksomhedens regnskab for 2017 viser et overskud på 11,5 millioner kroner – en tredobling fra 2016. Samtidig har Clearhaus ifølge deres egne beregninger sikret aftaler med 20-25 procent af kunderne på det danske marked.

“Vi fandt et behov i markedet for simple og sikre betalingsløsninger til konkurrencedygtige priser. Vi udviklede derfor et produkt, som ikke bare opfyldte behovet, men som overgik kundernes forventninger,” siger Claus Methmann Christensen, CEO i Clearhaus.

Tech er nøglen

Da Clearhaus kom på markedet i 2015, blev indløsningsaftalerne med Visa og Mastercard prissat lige under konkurrenterne. Men samtidig havde de nogle tech-kort i ærmet, der skulle udfordre markedet.

”Det er ikke kun features der betyder noget. Når du driver en webshop eller anden online forretning, er det pris og tilgængelighed, der er afgørende. Da vi startede, tog det 6-8 uger at få en indløseraftale hos vores konkurrenter – men hastigheden på oprettelse er helt vital, så vi gjorde det på nogle få dage,” siger Claus Methmann Christensen.

Startuppet var under samme krav for at sikre sig, at kunderne i butikken ikke brugte indløseraftalen til at lave svindel, men alligevel lykkedes det at udfordre langt større konkurrenter på hastighed.

”Det der gjorde, at vi kunne få så mange kunder på så kort tid, er rent tech. Hvis ikke vi havde hele vores onboarding-system, som vi brugte 2-3 år på at bygge, så kunne vi slet ikke håndtere den mængde kunder,” forklarer Claus Methmann Christensen.

“Tech er hele mentaliteten i organisationen. Først starter vi med at løse nye tiltag manuelt, og så automatiserer vi dem skridt for skridt for skridt.”

Frygter ikke at tage chancer

Som den nye dreng i klassen, der var ekstra sulten efter vækst, indrømmer Claus Methmann Christensen, at Clearhaus særligt i starten var sårbare overfor kunder, der ville svindle.

”Der hvor vi ser svindelforsøg er, når der er kriminelle , der laver en scam-webshop, som bare er interesseret i at få fat i kortoplysninger. Til at starte med, blev vi kontaktet af alle dem, der ikke kunne få konti andre steder,” forklarer han.

De fik dog bugt med svindlerne ved at kortlægge mønstre med teknologi. Og oplevelsen har ikke afskrækket Clearhaus fra at gå forrest med at omfavne nye teknologiske muligheder.

”Vi har aldrig haft berøringsangst. Det betyder, at vi var blandt de første til at tilbyde webshops og apps at modtage betalinger med Apple Pay,” siger han.

Europæisk eventyr vokser

Clearhaus betjener allerede 7.500 webshops i 33 europæiske lande med betalinger og bankløsninger til webshops, og faktisk kommer 80 procent af omsætningen allerede udenfor Danmarks grænser.

“Vi vinder markedsandele i hele Europa og vil foretage flere strategiske investeringer for at sikre en større markedsandele på udenlandske markeder, især i Norden,” siger Claus Methmann Christensen.

I dag har Clearhaus 43 ansatte og har planer om at skalere forretningen yderligere uden at foretage store investeringer i arbejdskraft.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste