You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

BII bringer international kapital til det danske life science-økosystem

@Redaktionen

BioInnovation Institute har etableret et stort, internationalt investornetværk, der ikke blot åbner Danmark op for udenlandsk kapital, men også åbner udlandet op for danske startups.

BioInnovation Institute har etableret et stort, internationalt investornetværk, der ikke blot åbner Danmark op for udenlandsk kapital, men også åbner udlandet op for danske startups.

This post is also available in: English

Den danske, verdensførende forskning inden for life science skal forløses i startups, spinouts og ny teknologi – både nationalt og internationalt.

Det har været mantraet i BioInnovation Institute (BII), siden Novo Nordisk Fonden i 2018 etablerede fonden og acceleratoren med tilsagn på op til 3,5 mia. kr. over ti år. Ambitionen er at skabe et dansk life science-økosystem i verdensklasse.

Og hvis det skal lykkes, kræver det, at de unge virksomheder har et internationalt islæt fra start af, fortæller Jens Nielsen, forsker, professor og CEO for BioInnovation Institute.

”Inden for lægemidler, sundhedsløsninger og nye biobaserede løsninger er startups nødt til at have internationalt udsyn. Fællesnævneren for alle de iværksættere, vi tager ind, er, at de alle ikke bare tænker Danmark eller Skandinavien. De arbejder ud fra, at deres løsning kan gøre en forskel på globalt plan.” 

Jens Nielsen forsker professor og CEO for BioInnovation Institute

Derfor har BII etableret et stort investornetværk bestående af 150 investorer fra hele verden, der hver måned holdes ajour med fondens startups, spinouts og scaleups. Det er en måde at fastholde en stærk forbindelse til den internationale kapital, forklarer Jens Nielsen.

”I dag er vi broen mellem de tidlige startups og de internationale investorer, som længe har haft svært ved få indsigt i den tidlige danske life science-scene. Den indgang har de nu fået gennem BII. Og fordi vi både validerer, analyserer og laver due dilligence, kan de langt lettere investere kvalificeret i det danske økosystem.”


BioInnovation Institute

  • BII blev etableret i 2018 med støtte fra Novo Nordisk Fonden med henblik på at kommercialisere forskning inden for life science.
  • I alt har BII støttet 130 start-ups og translationelle projekter med knap 750 millioner kroner. I alt har start-ups indtil videre rejst knap 4,5 milliarder danske kroner.
  • BII støtter start-ups og translationelle forskningsprojekter inden for blandt andet udvikling af nye lægemidler, sundhedsteknologier, kvinders sundhed, bioindustriel produktion og kvanteteknologi.
  • BII er centralt beliggende i Innovation District Copenhagen og fungerer som et naturligt samlingspunkt for de nærliggende forskningsinstitutioner og hospitaler. 

Startups bygget på den rigtige måde

En af de investorer, der nyder godt af BII’s netværk, er investeringsfonden Climentum Capital, som investerer i impact-virksomheder på tværs af hele Europa. 

Det er nemlig langt mere kvalificerede investeringscases, der præsenteres gennem fonden, end de typisk modtager, fortæller Stefan Mård, Partner i Climentum Capital.

”Jeg er sikker på, at de virksomheder, der bliver optaget på BII, ligger langt over gennemsnittet af vores ”kolde indgående” dealflow. Det er også mere sandsynligt, at virksomheder, der går gennem BII, har rene og gode ’cap’-tabeller. Og der er større sandsynlighed for, at de kommer hurtigt videre i deres forskning og udviklings-spor på grund af de fantastiske faciliteter på BII.”

Særligt har han bidt mærke i den måde, virksomhederne bliver bygget op på, fortæller han.

”De (BII, red.) har gode coaches til at hjælpe dem med at opbygge alle de andre muskler, der kræves for at få succes. Så jeg tror, jeg vil opsummere det på følgende måde: At være en del af BII som investor betyder, at jeg får adgang til muligheder af højere kvalitet til bedre priser.”

Derfor har BII etableret et stort investornetværk bestående af 150 investorer fra hele verden der hver måned holdes ajour med fondens startups spinouts og scaleups

Har vendt dynamikken på hovedet

På den anden side af bordet giver det lige så meget værdi.

Forbindelsen til investorerne sikrer nemlig en konstant udvikling i et startup, fortæller Jordan Turnbull, der er medstifter af genterapi-virksomheden Fuse Vectors, som har til huse i BII.

”Det er utroligt skærpende at præsentere et forretningsforslag for investorer på forskellige stadier i vores virksomhedsudvikling. Ved at tage imod deres feedback, kan vi forfine vores tilbud. I løbet af processen får vi indsigt i hver enkelt investors specifikke interesser, og vi begynder at se nuancerne i investeringsideologien på tværs af geografiske regioner.” 

Den styrke genkender Jens Nielsen, CEO i BII. Netop derfor har det været vigtigt at sikre, at den relativt lille mængde risikovillige kapital i Danmark ikke bliver en hæmsko for danske life science-startups, fortæller han.

”Det er altid et problem at være et lille land med relativt få investorer. Tidligere har danske startups skulle overbevise en dansk investor, der derefter fik internationale syndikater med ombord. Den dynamik har vi vendt på hovedet. Nu har virksomhederne direkte adgang til den udenlandske kapital.”

Gratis magasin:
Få "The Danish Startup Bible 2024" i indbakken!

Samt de seneste nyheder og største historier om tech og startups direkte i indbakken hver torsdag!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY