Regnskabsprogrammet Billy har, som det første i Norden, fået licens fra Finanstilsynet til at bruge kundernes bankdata. Det giver Billy en klar konkurrencefordel, siger direktør.

Efter Ageras’ millionkøb af Billy i august, får regnskabsplatformen nu, som den første i Norden, Finanstilsynets godkendelse til at have adgang til kundernes bankdata – en såkaldt AISP-licens, der giver virksomheden status af kontooplysningstjeneste.

Læs også: Toke Kruse sælger Billy – for anden gang i år

“Det er et halvt års arbejde, der kulminerer med, at vi får tilført en markant konkurrencefordel, der kan automatisere endnu flere dele af vores kunders arbejde,” siger Jonas Midtgaard, der er CEO i Billy.

Den nye licens er en del af EU-direktivet PSD2, som trådte i kraft i september sidste år, der betyder, at kunderne kan give tredjeparter adgang til deres bankdata. Det giver fintech-virksomheder, som Billy, bedre muligheder for at skabe innovation med nye produkter og services, der kan spille sammen med bankernes data.

“Bankerne skal stille deres infrastruktur og data til rådighed for Billy, så vores kunder, blandt andet, kan få automatisk bogføring, mere præcise likviditetsbudgetter- og styring. Mulighederne er mange, derfor fordobler vi vores udviklingskapacitet for at komme hurtigere i markedet,” siger Jonas Midtgaard.

Vil automatisere regnskabet yderligere

Ifølge Billy-direktøren giver den nye licens virksomheden mulighed for et tættere forhold til kunderne.

“Dem der udvikler og ejer de interfaces, som kunderne bruger, tjener pengene. Tidligere var man tvunget til at gå igennem net- eller mobilbanken, fordi de ejede kundernes bankdata, men det ændrer sig nu,” siger han.

Den nye AISP-licens kræver, at virksomheden opfylder en række sikkerhedskrav, der blandt andet indebærer en fastlagt procedure for, hvordan de benytter bankdata.

“Vi takker Finanstilsynet for godt samarbejde om noget, der stadig er forholdsvis nytænkende for alle involverede parter. Regnskab og bogføring er kendetegnet ved meget manuelt arbejde, og der er plads til masser af effektivisering. Denne licens gør det muligt at automatisere flere processer til gavn for kunderne,” siger Jonas Midtgaard.